13 ezer kilométeres úton dönt fogyasztási rekordot a Honda Civic Tourer
Hírek, 2015. június. 1.
AS

Egész Európát bejárja az a Civic Tourer, amellyel üzemanyag-takarékossági világrekord megdöntésére készül a Honda két munkatársa.

 

 

13 ezer kilométeres, 24 országot érintő európai túrával tervez üzemanyag-takarékossági Guinness rekordot dönteni a Honda. Június elsején a márka európai kutatási és fejlesztési központjának két munkatársa egy új Civic Tourer fedélzetén indul útnak a belgiumi Aalstból, hogy az óramutató járásával megegyező irányban járják körbe földrészünket, és június 25-én 13 614 kilométer megtétele után érjenek célba.

 

 

Fergal McGrath és Julian Warren összeszokott páros, hiszen már tizennyolc éve dolgoznak a Honda swindoni bázisán, az önkéntesek feladata pedig átlagosan napi 592 kilométer vezetése lesz 7,5 óra alatt. A Guinness rekord célja nem más, mint a legalacsonyabb fogyasztás elérése a 24 országot érintő túra során. A szabályok rendkívül szigorúak: a résztvevők személye nem változhat, az autónak mindegyik országba be kell lépnie, ezt pedig nemcsak fényképekkel dokumentálják, de GPS jeladó segítségével ellenőrzik is.

 

 

A Civic Tourer csak közúton haladhat, ezért a túra nem érinti a csak tengeren megközelíthető európai országokat, így az Egyesült Királyságot, Írországot, Máltát és Ciprust sem, de áthalad többek között Magyarországon is. Az 1,6 literes turbódízel motorral szerelt Honda teljesen szériaállapotú, azon semmilyen módosítást nem végeztek, tankoláskor pedig mindig teljesen tele kell tölteni üzemanyaggal, így súlyelőnyt sem élvezhet.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár