Újra kapható lesz nálunk a Lada
Hírek, 2015. június. 15.
AS

Új típusaival a magyarországi piacra is visszatér a Lada, Európában az elsők között nálunk lesznek ismét hivatalosan kaphatóak az orosz márka autói.

 

 

Idén ősztől ismét kaphatóak lesznek a Lada személyautói az európai piacon, az export kezdetét szeptember-októberre tervezik, az elsők között pedig Csehországban és Magyarországon indul meg a forgalmazás. Bo Andersson, az AutoVAZ vezérigazgatója bejelentette, hogy ebben a két országban már aláírták a szerződést az importőrrel, de Nyugat-Európában, így Nagy-Britanniában, Olaszországban és Németországban is tervezik a visszatérést.

 

 

A visszatérő Lada legnagyobb újdonsága a Vesta, amelynek gyártása idén ősszel kezdődik meg. Az európai forgalmazáshoz a kínálat többi típusát is módosítják majd, hogy megfeleljenek a legújabb károsanyag-kibocsátási, gyalogos- és utasbiztonsági követelményeknek. A forgalmazókkal szemben is szigorúbb feltételeket támasztanak, így a kereskedőknek marketing- és szállítási feladataik is lesznek. 2014-ben mindössze 1500 autót értékesített külföldön a Lada, a visszatéréstől ennek többszörösét várják.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár