Rezgő érintőképernyőt készített a Continental
Hírek, 2015. június. 15.
AS

Bemutatta legújabb fejlesztését, a rezgő visszajelzést adó érintőképernyőt a Continental, amellyel biztonságosabban használhatók majd az egyre terjedő autós kijelzők.

 

 

Előfordulhat, hogy az autóban lévő érintőképernyő használata eltereli a sofőr figyelmét a vezetésről, hiszen ahhoz, hogy megtalálja és kiválassza a keresett funkciót, majd meggyőződjön róla, hogy tényleg az a művelet indult el, több másodpercig is le kell vennie a szemét az útról. Erre a problémára jelent megoldást a Continental által kifejlesztett rezgő kijelző, amely már készen áll a gyártásra. A speciálisan a járművek számára készült képernyő a tervek szerint 2017-től kerülhet az új autókba, 8 colos méretben készül majd, de akár 12,3 colos méretben is megvalósítható lesz.

 

 

Ahhoz, hogy az autókban is használni lehessen a rezgő kijelzőket, egy sor feltételnek kell eleget tenni. A rendszer finomra hangolt érzékelője például képes megkülönböztetni a véletlen érintést a szándékostól. Ahogyan a sofőr végighúzza a kezét a kijelzőn, a rezgés információt ad arról, hogy hol találhatóak az egyes funkciók gombjai, mintha csak valóságos kapcsolókat tapintana. Ennek segítségével a sofőr meg tudja különböztetni egymástól a virtuális gombokat anélkül, hogy a képernyőre nézne. A rezgés típusa, mértéke és ideje szabadon módosítható, így minden gyártó megtalálhatja a számára megfelelő beállítást.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár