Ifjabb Tóth először nyert a visszatérése után
Hírek, 2015. június. 15.
AS

A versenyzéshez való visszatérése után első alkalommal győzött magyar bajnoki futamon ifjabb Tóth János a Székesfehérvár-ralin.

 

 

Csaknem négy évet kellett várnia erre a győzelmére a hétszeres magyar bajnok ifjabb Tóth Jánosnak, aki három évet kihagyott, mielőtt visszatért volna a versenyzéshez. A legutóbb ugyanis 2011-ben ünnepelt futamgyőzelmet Aradon, majd idén a Székesfehérvár-ralin az első napon megszerzett 23 másodperces előnyét okosan beosztva nyerte meg az országos bajnokság negyedik futamát.

 

 

„Jó, nagyon jó érzés újra nyerni, csak még fel kell dolgoznom, hogy megtörtént” – nyilatkozta a futam után Janika, majd hozzátette: – „pokoli meleg napunk volt, ami nyilván nem könnyítette meg a helyzetet, főleg mert viszonylag sokat álltunk a rajtokban a tűző napon. Persze, aki akarta, végigbírta. Nem volt kibírhatatlan, csak egy kicsit nehéz. Összességében elégedett vagyok, a Peugeot 208-as hibátlanul működött egész hét végén, s bár akadtak kalandok, kisebb kicsúszások – még az utolsó szakaszon is lecsúsztunk az útról és az autó jobb oldala elkapott valamit –, de a lényeg, hogy tudtuk tartani magunkat a taktikánkhoz: jól beosztottuk az előnyt" – mondta ifjabb Tóth János, aki elmondta ezt a „beosztást" azért nem úgy kell elképzelni, hogy visszafogták magukat. Gyorsan kellett menni, pont úgy, mint a verseny elején, amikor előnyt akar az ember kiépíteni.

 

 

A győzelemnek köszönhetően az ifjabb Tóth, Szőke kettős felzárkózott a második helyre az összetett pontversenyben. Folytatás július 10-12-én Veszprémben.

 

A Székesfehérvár-rali végeredménye

1. ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot Total Hungária Rallye Team, Peugeot 208 T16 R5) 1:19:42.9, 2. Herczig, Bacigal (Škoda Rallye Team Hungary, Škoda Fabia S2000) 4.3 másodperc hátrány, 3. Hadik, Kertész (Hadik Motorsport, Ford Fiesta R5) 1:45.4 p h.

Az országos bajnokság állása 4 futam után

1. Herczig, Bacigal 100 pont, 2. ifj. Tóth, Szőke 67, 3. Kazár, Ferencz 62

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár