Európába ért a Hyundai Tucson
Hírek, 2015. június. 16.
AS

Hónapokig tartó előkészítést követően a Hyundai nosovicei gyárában június 15-én legördült a futószalagról a Tucson hobbiterepjáró első példánya.

 

 

A Hyundai sikeres ix35 modelljének nyomdokaiba lépő új Tucson idén márciusban a Genfi Autószalonon tartotta világpremierjét, amelyet követően azonnal hatalmas érdeklődés kísérte az új modellt. A márka vadonatúj terepjárója a sorozatgyártás beindulása után még a nyáron a kereskedésekbe is megérkezik.

 


A gyártás beindításához szükséges előkészítő munka közel kilenc hónapig tartott. Ezen munka magában foglalta a műszaki szakemberek koreai felkészítését, a betanítási folyamatokat, a szükséges munkások létszámának kiszámítását, stb. A felkészülés folyamatát az is nehezítette, hogy az új modell bevezetését követően júniusban még az elődmodell is gyártásban marad, az ix35-ből éppen egy héttel korábban készült el a 600 ezredik példány Nosovicében. A helyzetet tovább bonyolította, hogy az új modellek iránt jelentkező megnövekedett kereslet miatt a termelési tervet tíz százalékkal, évi 300 ezerről 330 ezerre emelték, ami azt jelenti, hogy május elejétől már nem 60, hanem 66 autó készül óránként az üzemben.   


A térség egyik legnagyobb munkáltatójaként a Hyundai Motor Manufacturing Czech az idei év áprilisában és májusában 156 új munkást vett fel, akik közül 129-en a végszereldében dolgoznak majd annak érdekében, hogy az új körülményeknek megfelelően a gyártás továbbra is zökkenőmentesen folytatódjon. A dolgozók számára az átállás fokozatosan, nagyjából egy hónap alatt megy végbe, míg mindenki megszokja az új munkaritmust. Az ix35 elődmodell gyártásának június végi megszüntetésével a megnövelt tempó és az új intézkedések minden negatív hatása várhatóan megszűnik majd.    


A HMMC elnöke, Dongwoo Choi beszédében elmondta, a vállalat teljes mértékben tisztában van a jelenlegi helyzet bonyolultságával és nagyra értékeli minden dolgozójának erőfeszítését egyrészt az új modell bevezetése, másrészt a megnövelt gyártási tempó miatt. Hozzátette, a HMMC 2008 novemberében indult gyártási történetében még soha nem fordult elő, hogy a kereslet miatt a gyártási tempó emelésével egyidejűleg egy vadonatúj modell is bemutatkozzon a termelésben.


A beszédet követően az elnök azon hat cseh részlegvezetővel együtt vágta át a gyártás megindítását jelképező szalagot, amelyeken keresztül minden új autó születik - présüzem, karosszériaüzem, fényezőüzem, végszerelde és a minőség-ellenőrzés. Ezzel kezdetét vette a Tucson szériagyártása, amely a Hyundai nosovicei üzemének zászlóshajójaként elődjénél is nagyobb sikereket érhet el.


Forrás: hyundaihirek.com

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár