Megújult a legnagyobb Jaguar
Hírek, 2015. június. 16.
AS

Új formában kapható a Jaguar kínálatának legnagyobb tagja. Az XJ erősebb, takarékosabb dízelmotort kapott, és a felszereltsége is gazdagabb lett.

 

 

Megújultan folytatja pályafutását a Jaguar luxusautója: az XJ jellegzetes formája nem változott, de a részleteket finomítottak a tervezők. Szériafelszerelés a teljesen LED-es fényszóró, és hátul is átalakították a LED-es lámpákat, ezen kívül a hűtőmaszk, a légbeömlők és a lökhárítók formája változott. Az utastérben kicserélték a színes képernyőket: a műszeregységet helyettesítő kijelző nagyobb felbontású és jobb grafikájú lett, a középkonzolra pedig a legújabb InControl Touch Pro infotainment került 60 GB kapacitású tárhellyel és fedélzeti wifivel.

 

 

Műszaki téren a 3 literes V6-os turbódízel esett át a legtöbb változtatáson: a teljesítménye 275-ről 306 lóerőre nőtt, a nyomatéka pedig 600 helyett immár 700 Nm. Az Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normákat is teljesítő erőforrás széndioxid-emissziója 159-ről 149 g/km-re csökkent. A motorválaszték többi, benzines tagja nem változott: az alapmodell kétliteres turbómotorja 240 lóerőre és 340 Nm-re képes, a háromliteres, kompresszoros V6-os pedig 340 lóerős és 450 Nm a nyomatéka, ehhez széria az összkerékhajtás. A csúcsot az 5 literes, kompresszoros V8-as képviseli 550 lóerővel és 680 Nm nyomatékkal.

 

 

A mérnökök új kormányszervót fejlesztettek az autóhoz, de a hátsókerék-hajtású kivitelek menetstabilizálóját is átdolgozták, így minden időjárásban biztosabb tapadást nyújt az autó. Az XJ vezetéstámogató rendszereinek sora táblafelismeréssel, dugóasszisztenssel kombinált adaptív tempomattal és merőleges parkolásra is képes asszisztenssel bővült, a felszereltségi listán pedig megjelent a nyújtott tengelytávú modellhez elérhető Autobiography kivitel.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár