Sportváltozat és pick-up a Daciától
Hírek, 2015. június. 22.
AS

Két különleges változat készült a Dacia-modellek alapjaira, a Sandero sportváltozata és a Duster platós kiadása azonban valószínűleg nem jut el hozzánk.

 

 

Dél-Amerikában Renault néven kaphatóak a Dacia modelljei, így a Sandero és a Duster legújabb változatai is ezzel az emblémával mutatkoztak be. A Sandero RS 2.0 pedig az első olyan Renault Sport modell, amely Európán kívül készül. A nappali menetfénnyel ellátott első lökhárítójára nagyobb légbeömlőket vágtak, a benne lévő ív az európai RS típusokat idézi. Hátul is újak a lámpák, ezen kívül a diffúzorral ellátott lökhárító és a kettős kipufogóvég kelthet feltűnést.

 

 

A Sandero csúcsmodellje a Clio RS előző generációjához áll közel, hiszen még nem turbómotort és robotváltót, hanem hagyományos szívómotort és hatfokozatú kézi sebességváltót kapott. A kétliteres, négyhengeres benzines legnagyobb teljesítménye 145 lóerő, amelyhez feszesebb felfüggesztés és hátul is tárcsafék jár, ennél többet azonban nem árultak el róla. A Sandero RS 2.0 utasterét sportülések, sportkormány, piros díszítések, valamint navigációt és automata klímát is tartalmazó felszereltség teszi egyedivé.

 

 

Még érdekesebb a Duster legújabb változata, az Oroch névre keresztelt pick-up, amely azonban nem olyan nagy meglepetés, hiszen egy évvel ezelőtt prototípusként már megmutatta a gyártó. A szériaváltozat megtartotta a Duster kabinját, így ötüléses utastér mögé került a gondosan bélelt plató. A Duster Oroch masszívabb lökhárítókat és egyedi hátsó lámpákat vonultat fel, és a tetősínek sem hiányoznak róla. A Duster pick-up nagy népszerűségre számíthat a dél-amerikai piacon, az európai kereskedésekbe azonban nagy valószínűséggel nem jut el.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár