Sportkocsival tér vissza az Alpine
Hírek, 2015. június. 23.
AS

A sportkupéival hírnevet szerzett francia Alpine önálló márkaként tér vissza, ennek előzeteseként pedig be is mutatta első új modelljének prototípusát.

 

 

1955-ben alapították az Alpine márkát, és olyan sportkupékkal szerzett hírnevet, mint az A110, amelynek rali-változatát Ferjáncz Attila is vezette. 1973-ban a Renault vásárolta meg a gyártót, hogy a még nagyobb sikerre tegyenek szert az Alpine modellek mind a versenypályákon, mind a közutakon. A jellegzetes kék színű sportkupék azonban néhány generáció után kikerültek a franciák kínálatából, és eddig csak hallani lehetett a visszatérésről.

 

 

Az A110 ötvenedik születésnapjára már bemutattak egy futurisztikus Alpine koncepcióautót, amely a Renault egy korábbi tanulmányán alapult, a most leleplezett prototípus azonban már ahhoz a sportkocsihoz hasonlít, amely 2016-ban Alpine márkanéven forgalomba kerül. A Celebration névre keresztelt autó követi a gyártó eredeti célkitűzését: könnyű, kezes, mindennapokban is használható sportkocsinak ígérkezik.

 

 

Még nem árultak el részleteket a műszaki tartalmáról, de azt hallani, hogy az új Alpine sportkocsi 300 lóerős teljesítményre lesz képes. A Renault száz százalékos tulajdonában lévő márka első újdonságának legfőbb riválisa az Alfa Romeo 4C és a Porsche Cayman lehet, de az Audi TT Coupé és a Peugeot RCZ is a konkurensek közé sorolható.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár