Kétszínű fényezéssel jön az új Peugeot 308 GTi
Hírek, 2015. június. 24.
AS

Bemutatkozott a Peugeot 308 GTi új generációja, amely kétféle teljesítménnyel és akár kétszínű fényezéssel is rendelhető lesz.

 

 

Az előző generációs Peugeot 308-ból is készült GTi kivitel, a most bemutatott utódot azonban már képességei révén is a sportkompakt-kategória legjobbjai közé sorolhatjuk. Az újdonságot 1,6 literes, négyhengeres, benzines turbómotorral szerelték fel, amely kétféle teljesítménnyel, 250 és 270 lóerővel kerül az autóba. A legnagyobb nyomaték mind a két esetben 330 Nm, amely 1900 és 5000 közötti fordulatszámon áll rendelkezésre.

 

 

A kisebb teljesítményű modell 6,2 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, míg az erősebbnek kereken hat másodperc is elegendő, ezt ráadásul Torsen önzáró differenciállal is felszerelték, amely a kanyarok kijáratánál jöhet különösen jól. Mind a két kivitel végsebességét 250 km/óránál korlátozták. Az alapmodell 18 colos kerekeken gördül, míg a 270 lóerős modell 19 colosakat kap, amelyre 235/35 méretű Michelin Pilot Super Sport abroncsokat szereltek.

 

 

A 308 GTi külsejében is eltér az alapmodellektől, és a felfüggesztését is átalakították a Peugeot Sport mérnökei. A futóművet 11 milliméterrel ültették le, feszesebb rugókat és lengéscsillapítókat, valamint erősebb fékrendszert építettek be. Az utastérben kagylóüléseket találunk, a kis átmérőjű kormánykeréken pedig piros varrással jelölték a középső állást. A 308 GTi különlegessége, hogy olyan kétszínű fényezéssel is lehet rendelni, mint a Peugeot korábbi tanulmányautóit.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár