Bemutatkozott az Audi A4 új generációja
Bemutató, 2015. június. 29.
AS

A márkára jellemző formával, modern műszerfallal, könnyebb karosszériával és takarékosabb motorokkal jelent meg az Audi A4 új generációja.

 

 

A formája az eddigi széria evolúciója, ezúttal azonban mégsem modellfrissítésen, hanem generációváltáson esett át az Audi A4. Az újdonság stílusa és méretei ugyanis nem változtak számottevően: a négyajtós lépcsőshátú és ötajtós Avant kombi kivitelben bemutatott A4 karosszériája három centivel hosszabb, 4,73 méter hosszú, 1,84 méter széles és 1,42 méter magas, a tengelytávolság két centiméterrel 2,82 méteresre növekedett. A kombi csomagtartója 505 literes, amely a hátsó ülések ledöntésével 1510 literesre bővíthető.

 

 

Széria a xenonfényszóró, felárért pedig kétféle teljesen LED-es fényszóró közül választhat a vásárló. Az új hosszmotoros padlólemezre épülő autó az alumínium használatának köszönhetően 120 kilogrammal kevesebbet nyom az elődjénél a mérlegen, és a lépcsőshátú modell 0,23-as légellenállási együtthatója is kiemelkedő érték. Az utastérben a Q7 mintájára megtaláljuk a műszerfal teljes szélességében végigvonuló, huzatmentes szellőzőnyílást, valamint az opcióként kérhető virtuális műszeregységet. A tempomat újdonsága, hogy a navigációs rendszer adatai alapján önállóan lassít, ha lakott területre érünk.

 

 

A motorkínálat az 1,4 literes TFSI benzinmotorral indul, 150 lóerős teljesítménnyel és 4,8 l/100 km-es átlagfogyasztással. A 2.0 TFSI Ultra kivitele még ennél is takarékosabb, hiszen 190 lóerős teljesítménye ellenére 4,7 litert fogyaszt száz kilométeren. A legerősebb benzines jelenleg ennek a motornak a 245 lóerős változata. A dízelek kínálata a 2.0 TDI 122 lóerős kivitelével indul, amely később csatlakozik a választékhoz, addig a 150 és 190 lóerős modellek érhetők el. A 3.0 TDI is kétféle teljesítménnyel készül majd: 218 és 272 lóerővel, az utóbbi elképesztő 600 Nm nyomatékot vonultat fel.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár