Michelisz dobogón, duplázott a Citroën Franciaországban
Hírek, 2015. június. 29.
AS

A dél-franciaországi Paul Ricard versenypályán tartott túrakocsi-világbajnoki futamokon a Citroën pilótái nyertek, Michelisz egy második helyet csípett el.

 

 

Mind a két francia futamot a Citroën autói nyerték meg a túrakocsi-világbajnokság hétvégi futamán. Az első versenyen Sebastien Loeb jött el elsőként a rajttól, és a célig meg is tudta tartani vezető helyét, mögötte Yvan Muller és José María López végzett. Michelisz Norbert a nyolcadik pozíciót szerezte meg az időmérő edzésen, de a remek rajtjának köszönhetően feljött a hatodik helyre, ezzel pedig nyolc pontot szerzett.

 

 

A második futam fordított rajtsorrendjének köszönhetően Mehdi Bennani rajtolt az élről, de a marokkói pilótát korai rajt miatt áthajtásos büntetésre küldték. A második helyről induló Lada-pilóta Jaap van Lagen már a rajtnál elvesztette pozícióját, így egy tucatnyi körön át a harmadikként rajtoló Michelisz vezette a mezőnyt. A Citroën Racing pilótái azonban megállíthatatlanul törtek előre: előbb a Hondát vezető Tiago Monteiro pördült ki López elől, majd a magyar versenyzőt is megelőzte az argentin pilóta. A harmadik helyre a Citroent vezető Ma Csing Hua futott be, aki így egy ponttal még mindig tartja előnyét Michelisz előtt az összetett pontverseny ötödik helyén.

 

 

Michelisz mind a két futamot a legjobb Honda-pilótaként fejezte be, a privát versenyzőknek kiírt Yokohama kupát pedig 101 pontjával vezeti a 91 pontos Tom Chilton és a 77 pontos Mehdi Bennani előtt.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár