Hivatalosan is megérkezett a Hyundai Creta
Hírek, 2015. június. 30.
AS

A Hyundai Motor India lerántotta a leplet régen várt újdonságáról, a kisterepjárók globális piacának meghódítására készült Creta modellről.

 


A Cretával a Hyundai első alkalommal lép be az egyre növekvő népszerűségű kisterepjárók szegmensébe, amellyel tovább növeli a márka Indiában már tíz típust számláló termékpalettáját. A Hyundai világszerte elismert Folyékony szobrászat formanyelvével, kimagasló vezetési dinamizmusával és felsőkategóriás biztonsági felszereléseivel ebben a kategóriában is mércét kíván állítani az indiai autópiacon, amely mellett robusztus szerkezet, széles motorválaszték és kiváló mérnöki munka teszi a Cretát kimagaslóan jó ajánlattá.  

A Creta robusztus, ennek ellenére könnyű ún. Hive szerkezete erőssé, kimagaslóan biztonságossá, mégis dinamikussá teszi az autót. Ehhez ultra nagy szilárdságú acélvázat használtak, amely mind az autó képességeit, mind pedig hatékonyságát támogatja. A robusztus terepjáró védelmét a minden irányban kialakított „gyűrű alakú keretek” erősítik meg, amelyek mindegyike, így a középső oszlop, oldaloszlopok és az alváz is kör alakú kialakítást kaptak, amelyek összekapcsolódva egy védelmi burkot képeznek. Ez jelentősen megnövelte a karosszéria merevségét, amely hozzájárul az autó pontosabb kezelhetőségéhez, miközben a menettulajdonságok is kiválóak maradhatnak.

 

 

A Creta formája ugyanazt a prémium megjelenést követi, amely a Hyundai Motor Folyékony Szobrászat formafilozófiájának továbbfejlesztéseként jött létre. A korábbinál kifinomultabb Folyékony Szobrászat 2.0 modern és prémium érzete mellett egyedi, futurisztikus megjelenést kölcsönöz az autónak, miközben kompromisszumok nélküli kényelmet és erőt biztosít. Ahogyan az eddigi modellek, a Creta esetében is megjelenik a formanyelv három alappillére: prémium érzetet biztosító folyékony vonalak, egyedi hatszögletű hűtőmaszk és könnyen értelmezhető, kellemes megjelenés.   

A Hyundai eddigi új modelljeihez hasonlóan a Creta is kimagaslóan gazdag felszereltséggel kerül piacra. kívül projektoros, LED menetfényes lámpák, 17 colos alufelnik, míg belül akár 7 colos navigációs rendszerrel és 1 GB tárhellyel felszerelt multimédia, kulcsnélküli rendszer is kapható, míg a biztonságot hat légzsák, menetstabilizáló rendszer, tolatókamera, visszagurulás-gátló szolgálhatja.

 


A Creta erős, ennek ellenére hatékony erőforrásokat kapott, amelyek között egy 123 lóerős 1,6-os benzines és két, 1,4-es és 1,6-os dízelmotor közül választhatnak a vásárlók, 90 és 128 lóerős teljesítménnyel. Az erőforrásokhoz alapáron hatfokozatú manuális váltóművet adnak, az 1,6-os motorokhoz felárért hatfokozatú automata is elérhető.

„A Creta az év legjobban várt és vágyott terepjárója, amely forradalmi termék lesz a Hyundai portfóliójában” – mondta B. S. Seo, HMIL ügyvezetője. „A Creta egy új fejezetet nyit a Hyundai Motor indiai sikertörténetében és páratlan képességeivel új mércét állít fel India terepjáró kínálatában. A Hyundai erős indiai jövőképének egyik képviselőjeként ezzel a modellel is erősítjük elkötelezettségünket az indiai piac iránt.”  Az új Hyundai Creta hivatalosan július 21-én mutatkozik be az indiai piacon.

 

Forrás: hyundaihirek.com

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár