Megalakult a Lada új magyar importőre
Hírek, 2015. július. 1.
AS

Bejelentette megalakulását a Lada új magyar importőre, az orosz márka modelljeit a Duna Autó által alapított vállalat forgalmazza majd hazánkban.

 

Bo Andersson, az Avtovaz elnök-vezérigazgatójaés Ormos István, a Duna Autó Zrt. vezérigazgatója

 

Még az idén visszatér az európai piacokra a Lada, és miután kiderült, hogy a magyarországi forgalmazóval már megkötötték a szerződést, most elárulták, hogy a Duna Autó által alapított új cégről van szó. A megállapodás aláírása az első lépés egy hosszú folyamat elején, a forgalmazó célja ugyanis az, hogy a Lada márka ismét azt jelenthesse Magyarországon, amit egykor jelentett: tömegek számára elérhető mobilitást.

 

 

A több márkával foglalkozó Duna Autónál tudják, hogy nem lesz könnyű dolguk, a gyártónál tett látogatásuk és a tárgyalások azonban elmondásuk szerint meggyőzte őket arról, hogy a Lada márka fejlesztési stratégiája és új modellkínálata nálunk is sikerre számíthat. A forgalmazás a Granta, a Kalina és a korábban Niva néven ismert Lada 4x4 modellekkel indul, ezek már teljesítik az európai piacokon megkövetelt Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normát. A későbbiekben pedig a nemrégiben bemutatott Vesta és X-Ray típusokkal bővül a választék.

 

 

Az orosz modellek forgalmazására egy független céget hozott létre a Duna Autó, a Lada Hungary Disztribúció Kft. vezetésére pedig Markó Zoltánt kérték fel, aki korábban a Hyundai, Jaguar és Land Rover márkák magyarországi forgalmazásával foglalkozó cégnél töltött be vezető pozíciót. Az értékesítés megkezdését 2015 negyedik negyedévében tervezik.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár