Új dízelmotorral bővül az Opel Insignia választéka
Hírek, 2015. július. 1.
AS

Megkapta az Opel új 1,6 literes dízelmotorját az Insignia, a kétféle teljesítménnyel kapható erőforrással rendkívül takarékosnak ígérkezik a középkategóriás modell.

 

 

Az új kétliteres után a megújult Insignia motorházfedele alá is bekerül az Opel szentgotthárdi gyártású 1,6 literes turbódízel erőforrása. A halkabb járása miatt a gyártó által csak suttogó dízelként emlegetett motor 120 és 136 lóerős kivitelben érhető el a középkategóriás modellhez, mind a két változat legnagyobb nyomatéka 320 Nm, amely kétezres percenkénti fordulaton áll rendelkezésre. A motorhoz hatfokozatú kézi sebességváltó és start-stop rendszer is jár.

 

 

A 120 lóerős modell 11,9 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, az átlagfogyasztása pedig a szabvány szerint mindössze 3,9 l/100 km, ami 104 g/km-es széndioxid-kibocsátásnak felel meg. A 136 lóerős kivitel még ennél is takarékosabb, hiszen a fogyasztási és emissziós értékei kis gördülési ellenállású abroncsokkal 3,8 l/100 km és 99 g/km. A végsebessége 210 km/óra, 0-ról 100 km/órára pedig 10,9 másodperc alatt gyorsít fel az Insignia 1.6 CDTI.

 

 

Az Insignia másik újdonsága a Navi 900 IntelliLink fedélzeti infotainment rendszer, amely már Apple CarPlay integrációval is rendelkezik. A 8 colos színes érintőképernyőn érhetők el a mobiltelefon alkalmazásai, így zene és hírek hallgatása, SMS felolvasása, hangvezérlés, filmek és videók megnézése is lehetséges, az utóbbi természetesen csak álló helyzetben.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár