Sínautóvá vált a Smart
Hírek, 2015. július. 1.
AS

Forrail néven izgalmas prototípust készített a Smart, a tömör acélkerekekkel szerelt Forfour ugyanis képes a vasúti pályán közlekedni.

 

 

Különleges prototípust készített a Smart, egy Forfour átalakításával ugyanis megalkották a világ legkisebb sínautóját. Az ezer köbcentis motorral szerelt ötajtós modell tervezéséhez több időre volt szükség, mint gondoltuk volna: hat hónapig dolgoztak rajta, hogy a prototípus működőképes legyen. A munkát a nagy-britanniai Derbyben működő Interfleet végezte, akik általában 16 literes dízelmotorral hajtott 70 tonnás mozdonyokat fejlesztenek.

 

 

A gumiabronccsal szerelt kerekek helyére 22 colos átmérőjű tömör acélkerekeket szereltek, amelyek egyenként 80 kilogrammot nyomnak, hogy megfelelő legyen a Smart Forrail tapadása. A kormányművet pedig alumínium tartóelemek segítségével rögzítették, hiszen kormányzásra a vasúti síneken egyáltalán nincs szükség. Annak ellenére, hogy teljesen működőképes, nincsenek további tervek a Smart sínautójával, amelyet egy magánkézben lévő, tíz mérföldes vasútvonalon próbáltak ki.

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár