Renault Talisman lett a Laguna utódja
Bemutató, 2015. július. 7.
AS

Bemutatkozott a Renault új középkategóriás modellje, a Laguna és a Latitude közös utódjaként érkező Talisman, amely térkínálatával, kényelmével és vezethetőségével kíván hódítani.

 

 

Két évtized után megválik a Laguna modellnévtől a Renault: a franciák új középkategóriás modellje, amely a Latitude utódja is egyben, Talisman néven mutatkozott be. Az újdonság 4,85 méter hosszú, 1,87 méter széles és 1,46 méter magas, négyajtós, lépcsőshátú karosszériát kapott, és őszre a kombi is elkészül belőle. A 2,81 méteres tengelytávolságnak köszönhetően bőséges lesz a helykínálat, és a 608 literes csomagtartó is a kategória egyik legnagyobbja. A rendkívül arányos formájú, akár 19 colos kerekeken gördülő, LED-es fényszórókkal és széles hátsó lámpákkal markánssá tett Talisman ugyanarra a padlólemezre épül, mint a crossover stílusú új Espace, de legalább 200 kilogrammal könnyebb nála.

 

 

Takarékos motorok, négykerék-kormányzás

A motorkínálat csak kis hengerűrtartalmú erőforrásokból áll. Az 1,6 literes, négyhengeres, turbós benzines 150 vagy 200 lóerős lehet, ezekhez a motorokhoz hétfokozatú, dupla kuplungos automatizált váltó jár. Az 1,5 literes turbódízel 110 lóerős, míg az 1,6 literes dCi 130 vagy 160 lóerős lehet, az előbbiekhez opció, az utóbbihoz pedig széria a hatfokozatú, dupla kuplungos robotváltó. A menetteljesítményeket még nem árulta el a gyártó, de a 110 lóerős dízel szén-dioxid-kibocsátása mindössze 95 g/km. A dízelmotorok nitrogénoxid-csapda és koromszűrő segítségével teljesítik az Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normát, ezek előnye az adalékos rendszerekkel szemben az, hogy karbantartást nem igényelnek. A vezethetőséget adaptív lengéscsillapítás-szabályzás és négykerék-kormányzás fokozza, és különböző üzemmódok közül is választhat a sofőr, amely a belső tér hangulatvilágítására is hatással van.

 

 

Táblagép a műszerfalon, vezetéssegédek sora

A műszeregységben színes képernyő helyettesíti a számlapot, elérhető head-up display is, a középkonzolra pedig felszereltségtől függően többféle méretű érintőképernyő kerülhet. Az alapmodell rádiója 4,2 colos képernyőt kap, míg az R-Link 2 infotainment rendszer 7 colos változata fekvő, a 8,7 colos kivitel pedig álló formátumban kerül a műszerfal közepére. A Talisman elektromos mozgatású ülései automatikusan hátrasiklanak, hogy megkönnyítsék a beszállást, ugyanakkor memóriával, szellőztetéssel és masszázsfunkcióval is ellátták őket. A felszereltségét tekintve nem lesz hiányérzetünk, hiszen olyan vezetéssegédek is elérhetők az autóhoz, mint az adaptív tempomat és parkoló asszisztens, valamint a sávelhagyásra figyelmeztető, holttérfigyelő és táblafelismerő rendszerek. Az újdonság premierjét a kombi kivitellel együtt az őszi Frankfurti Autószalonon tartják, az értékesítés 2016-ban kezdődik.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár