Renault Talisman lett a Laguna utódja
Bemutató, 2015. július. 7.
Auto2

Bemutatkozott a Renault új középkategóriás modellje, a Laguna és a Latitude közös utódjaként érkező Talisman, amely térkínálatával, kényelmével és vezethetőségével kíván hódítani.

 

 

Két évtized után megválik a Laguna modellnévtől a Renault: a franciák új középkategóriás modellje, amely a Latitude utódja is egyben, Talisman néven mutatkozott be. Az újdonság 4,85 méter hosszú, 1,87 méter széles és 1,46 méter magas, négyajtós, lépcsőshátú karosszériát kapott, és őszre a kombi is elkészül belőle. A 2,81 méteres tengelytávolságnak köszönhetően bőséges lesz a helykínálat, és a 608 literes csomagtartó is a kategória egyik legnagyobbja. A rendkívül arányos formájú, akár 19 colos kerekeken gördülő, LED-es fényszórókkal és széles hátsó lámpákkal markánssá tett Talisman ugyanarra a padlólemezre épül, mint a crossover stílusú új Espace, de legalább 200 kilogrammal könnyebb nála.

 

 

Takarékos motorok, négykerék-kormányzás

A motorkínálat csak kis hengerűrtartalmú erőforrásokból áll. Az 1,6 literes, négyhengeres, turbós benzines 150 vagy 200 lóerős lehet, ezekhez a motorokhoz hétfokozatú, dupla kuplungos automatizált váltó jár. Az 1,5 literes turbódízel 110 lóerős, míg az 1,6 literes dCi 130 vagy 160 lóerős lehet, az előbbiekhez opció, az utóbbihoz pedig széria a hatfokozatú, dupla kuplungos robotváltó. A menetteljesítményeket még nem árulta el a gyártó, de a 110 lóerős dízel szén-dioxid-kibocsátása mindössze 95 g/km. A dízelmotorok nitrogénoxid-csapda és koromszűrő segítségével teljesítik az Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normát, ezek előnye az adalékos rendszerekkel szemben az, hogy karbantartást nem igényelnek. A vezethetőséget adaptív lengéscsillapítás-szabályzás és négykerék-kormányzás fokozza, és különböző üzemmódok közül is választhat a sofőr, amely a belső tér hangulatvilágítására is hatással van.

 

 

Táblagép a műszerfalon, vezetéssegédek sora

A műszeregységben színes képernyő helyettesíti a számlapot, elérhető head-up display is, a középkonzolra pedig felszereltségtől függően többféle méretű érintőképernyő kerülhet. Az alapmodell rádiója 4,2 colos képernyőt kap, míg az R-Link 2 infotainment rendszer 7 colos változata fekvő, a 8,7 colos kivitel pedig álló formátumban kerül a műszerfal közepére. A Talisman elektromos mozgatású ülései automatikusan hátrasiklanak, hogy megkönnyítsék a beszállást, ugyanakkor memóriával, szellőztetéssel és masszázsfunkcióval is ellátták őket. A felszereltségét tekintve nem lesz hiányérzetünk, hiszen olyan vezetéssegédek is elérhetők az autóhoz, mint az adaptív tempomat és parkoló asszisztens, valamint a sávelhagyásra figyelmeztető, holttérfigyelő és táblafelismerő rendszerek. Az újdonság premierjét a kombi kivitellel együtt az őszi Frankfurti Autószalonon tartják, az értékesítés 2016-ban kezdődik.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár