Prémium gyermekülés-koncepció a Volvótól
Hírek, 2015. július. 14.
AS

Luxusautókba való gyermekülés-koncepciót mutatott be a Volvo, a bébi a jobb első ülés helyére rögzített ülésben utazhat teljes biztonságban.

 

 

1964-ben a PV544-ben mutatta be a világ első hátrafelé néző gyermekülésének prototípusát a Volvo, és svéd gyártónál ötven évvel később is akadnak új ötletek. A legújabb gyermekülés-koncepció ugyanis a ma kapható modellekkel ellentétben nem a jobb első ülésre, hanem annak a helyére szerelhető.

 

 

Az új XC90-ből készült el az Excellence prototípus, ahol a padlóra szerelt konzol helyettesítheti az első utasülést, így nemcsak óriási lábtér jut a mögötte ülőnek, de erre a konzolra egyszerűen rögzíthető a gyermekülés is. A könnyebb elérés érdekében az ülés 90 fokban elfordítható, az alatta lévő tárolóban pedig nagyszerű helye van a pelenkáknak és egyéb kiegészítőknek. A jobb első ülés nélküli modellben mind a vezetőülésen, mind a hátsó ülésen helyet foglaló szülő szemmel tarthatja, és könnyedén el is érheti gyermekét.

 

 

Az új ülésrendszer egyelőre csak koncepcióként mutatkozott be, de nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan felkerül a Volvo nagyobb típusainak extralistájára.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár