Az embernél is gyorsabb az önvezető Audi RS7
Hírek, 2015. július. 15.
AS

Újabb prototípus készült el az Audi önvezető autójából, az RS7 alapjaira épített robotautó pedig gyorsabban teljesítette a sonomai versenypályát, mintha ember vezette volna.

 

 

Még egy lépést tett előre az önvezető autók felé vezető úton az Audi a legújabb prototípusával. Az 560 lóerős 4 literes biturbó V8-as motorral szerelt RS7 ugyanis saját maga 2 perc 1 másodperc alatt teljesítette a 4050 méter hosszú sonomai versenypályáját, gyorsabban, mintha ember vezette volna.

 


A pontos irányításra képes robotautónak ez már a 400 kilogrammal könnyített második generációja, miután egy korábbi változat 240 km/órával száguldott a Hockenheimringen. Egy másik Audi A7 prototípus pedig nem versenypályán, hanem közúton vezetett önállóan: Las Vegasban, Sanghajban, és a német autópályán bizonyított, az utóbbi helyen 130 km/órával haladt.

 


Az Audi nem véletlenül dolgozik az önvezető autókon, hiszen az ezekhez szükséges segédrendszerek lassanként megjelennek a szériagyártmányokban is. A gyártó már most kijelentette, hogy a vezető jelenléte nélküli önálló parkolásra képes, valamint a forgalmi dugóban 60 km/órás sebességig önállóan vezető rendszerek az Audi A8 következő generációjában mutatkoznak be.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár