Az embernél is gyorsabb az önvezető Audi RS7
Hírek, 2015. július. 15.
AS

Újabb prototípus készült el az Audi önvezető autójából, az RS7 alapjaira épített robotautó pedig gyorsabban teljesítette a sonomai versenypályát, mintha ember vezette volna.

 

 

Még egy lépést tett előre az önvezető autók felé vezető úton az Audi a legújabb prototípusával. Az 560 lóerős 4 literes biturbó V8-as motorral szerelt RS7 ugyanis saját maga 2 perc 1 másodperc alatt teljesítette a 4050 méter hosszú sonomai versenypályáját, gyorsabban, mintha ember vezette volna.

 


A pontos irányításra képes robotautónak ez már a 400 kilogrammal könnyített második generációja, miután egy korábbi változat 240 km/órával száguldott a Hockenheimringen. Egy másik Audi A7 prototípus pedig nem versenypályán, hanem közúton vezetett önállóan: Las Vegasban, Sanghajban, és a német autópályán bizonyított, az utóbbi helyen 130 km/órával haladt.

 


Az Audi nem véletlenül dolgozik az önvezető autókon, hiszen az ezekhez szükséges segédrendszerek lassanként megjelennek a szériagyártmányokban is. A gyártó már most kijelentette, hogy a vezető jelenléte nélküli önálló parkolásra képes, valamint a forgalmi dugóban 60 km/órás sebességig önállóan vezető rendszerek az Audi A8 következő generációjában mutatkoznak be.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár