Saját tuningcége lett a Volvónak
Hírek, 2015. július. 15.
AS

A Volvo tulajdonába került a Polestar tuningcég, így ez a márkanév mostantól a Volvo sportos, nagyobb teljesítményű modelljeit jelöli majd.

 

 

Száz százalékos tulajdonosi részesedést szerzett a Polestar vállalatban a Volvo Cars, így saját házi tuningcége lett, hasonlóan ahhoz, ahogyan az AMG is a Mercedes-Benz birtokába került. A Volvo és a Polestar 1996 óta működik együtt a motorsport világában, ez a munka továbbra is folytatódik, az elmúlt években pedig közösen fejlesztettek sportos közúti modelleket is.

 

 

Az S60 Polestar prototípusa több mint 500 lóerős teljesítményre volt képes, és bár a szériagyártásra kész kivitel T6-os turbómotorja már csak 350 lóerős, így is 4,9 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra. Eddig idén mintegy 750 darab talált gazdára az S60 és V60 modellek Polestar változataiból, a tulajdonosváltás után pedig az eladások elérhetik az 1000-1500 darabot. A jövő Polestar modelljeit ráadásul a Volvo plug-in hibrid hajtásláncával szerelik, hogy még hatékonyabban adják le megnövelt erejüket.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár