Saját tuningcége lett a Volvónak
Hírek, 2015. július. 15.
AS

A Volvo tulajdonába került a Polestar tuningcég, így ez a márkanév mostantól a Volvo sportos, nagyobb teljesítményű modelljeit jelöli majd.

 

 

Száz százalékos tulajdonosi részesedést szerzett a Polestar vállalatban a Volvo Cars, így saját házi tuningcége lett, hasonlóan ahhoz, ahogyan az AMG is a Mercedes-Benz birtokába került. A Volvo és a Polestar 1996 óta működik együtt a motorsport világában, ez a munka továbbra is folytatódik, az elmúlt években pedig közösen fejlesztettek sportos közúti modelleket is.

 

 

Az S60 Polestar prototípusa több mint 500 lóerős teljesítményre volt képes, és bár a szériagyártásra kész kivitel T6-os turbómotorja már csak 350 lóerős, így is 4,9 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra. Eddig idén mintegy 750 darab talált gazdára az S60 és V60 modellek Polestar változataiból, a tulajdonosváltás után pedig az eladások elérhetik az 1000-1500 darabot. A jövő Polestar modelljeit ráadásul a Volvo plug-in hibrid hajtásláncával szerelik, hogy még hatékonyabban adják le megnövelt erejüket.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár