Három másodperc alatt százon a Tesla Model S
Hírek, 2015. július. 20.
AS

Még elképesztőbb gyorsulásra képes a Tesla Model S egy újabb módosítást követően, immár három másodperc alatt éri el álló helyzetből a százas tempót.

 

 

Folyamatos frissítéssel tartja naprakészen a Model S-t a Tesla, a legutóbbi változtatások az akkumulátor kapacitását és a dupla elektromotoros, 700 lóerős kivitel gyorsulását érintették. A vásárlók eddig 70 és 85 kilowattórás akkumulátorral szerelt modelleket választhattak, mostantól a nagyobbik változat 90 kilowattórás kapacitású, ami tovább növelte a hatótávolságot. A Tesla szerint egy feltöltéssel, egyenletes sebességgel haladva akár 482 kilométert is meg lehet tenni, 25-tel többet, mint korábban. A 90 kWh-s akkumulátor háromezer dollárba kerül.

 

 

Még elképesztőbb gyorsulásra képes mostantól a Model S csúcsváltozata, a dupla elektromotoros, 700 lóerős P85D. A típus eddig 3,1 másodperc alatt gyorsult fel nulláról százra, most pedig akár kereken három másodperc is elegendő lehet ehhez a mutatványhoz. A lendülete pedig később sem fogy el, a Tesla szerint a 250 km/órás sebességet is ötödével hamarabb éri el, mint korábban. A Model S eddigi vásárlóinak ötezer dollárért alakítják át autójukat gyorsabbra, míg az új vevőknek tízezer dolláros felárat kell fizetniük a fürgébb Tesláért.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár