Három másodperc alatt százon a Tesla Model S
Hír, 2015. július. 20.
Auto2

Még elképesztőbb gyorsulásra képes a Tesla Model S egy újabb módosítást követően, immár három másodperc alatt éri el álló helyzetből a százas tempót.

 

 

Folyamatos frissítéssel tartja naprakészen a Model S-t a Tesla, a legutóbbi változtatások az akkumulátor kapacitását és a dupla elektromotoros, 700 lóerős kivitel gyorsulását érintették. A vásárlók eddig 70 és 85 kilowattórás akkumulátorral szerelt modelleket választhattak, mostantól a nagyobbik változat 90 kilowattórás kapacitású, ami tovább növelte a hatótávolságot. A Tesla szerint egy feltöltéssel, egyenletes sebességgel haladva akár 482 kilométert is meg lehet tenni, 25-tel többet, mint korábban. A 90 kWh-s akkumulátor háromezer dollárba kerül.

 

 

Még elképesztőbb gyorsulásra képes mostantól a Model S csúcsváltozata, a dupla elektromotoros, 700 lóerős P85D. A típus eddig 3,1 másodperc alatt gyorsult fel nulláról százra, most pedig akár kereken három másodperc is elegendő lehet ehhez a mutatványhoz. A lendülete pedig később sem fogy el, a Tesla szerint a 250 km/órás sebességet is ötödével hamarabb éri el, mint korábban. A Model S eddigi vásárlóinak ötezer dollárért alakítják át autójukat gyorsabbra, míg az új vevőknek tízezer dolláros felárat kell fizetniük a fürgébb Tesláért.

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár