Ismét kapható az eredeti Cobra Daytona Coupé
Hírek, 2015. július. 21.
AS

Caroll Shelby legendás autója, a Cobra Daytona Coupé az egyik legizgalmasabb autóritkaságnak számít, és most 50 példányban ismét megvásárolható lesz.

 

 

Eredeti formájában kínálja újra a Cobra Daytona Coupét a Shelby a típus ötvenedik évfordulójára. A legendás sportkocsiból 1964 és 1965 között mindössze hat példány készült, most azonban 50 példányt gyártanak le, méghozzá az eredeti specifikáció szerint. A vevők az olcsóbb üvegszálas és a drágább alumínium karosszéria közül választhatnak, az utóbbit pedig fényezés helyett lehet csupán polírozva is kérni.

 

 

Mindenben igyekeznek ragaszkodni az eredeti specifikációhoz, így a karosszéria csővázas szerkezetre kerül, a kerekeknél laprugókat találunk, a kormánykerék pedig fából készült. Biztonsági okokból azonban néhány téren modernizálásra volt szükség, például mind a négy kerékhez tárcsafék került, kívánságra klímaberendezést is beépítenek. A csomaghoz alapáron nem jár, de rendelhető motor is, ez esetben egy 4,7 literes, alumíniumból készült V8-ast kapunk 450 és 525 lóerő közötti teljesítménnyel. A Daytona Coupé ára alumínium karosszériával 350 ezer dollár, az üvegszálas változatot ennek a feléért is meg lehet szerezni.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár