Első képen az Infiniti kompaktja, a Q30
Hírek, 2015. július. 23.
AS

Megjelent az első hivatalos kép az Infiniti új kompakt modelljéről, az 1-es BMW ellenfelének neve Q30 lesz és ősszel mutatkozik be.

 

 

A korábbi tanulmányautó után szériagyártású formában is látható az Infiniti új kompakt modellje. A Q30 megőrizte a koncepció formavilágát, az egy kategóriával nagyobb Q50 mintájára készült, ívelt vonalú, ötajtós karosszéria arányai és a frontrész kialakítása a Mazda3-aséra emlékeztetnek.

 

 

Műszaki részleteiről egyelőre nem árult el semmit az Infiniti, de azt tudni lehet, hogy az újdonság a Mercedes-Benz A-osztály műszaki alapjára épül, turbós benzines és dízelmotorjai is abból származnak. Az első képen látható modell sárvédőjén a 2.2d felirat olvasható, ez a németek 2,1 literes, négyhengeres turbódízelére utal, ami a Q50-ben is megtalálható.

 

 

Annyit elárult az Infiniti, hogy a Premium Active Compact néven emlegetett Q30 gyártása a nagy-britanniai Sunderland üzemében folyik majd, a premiert pedig szeptember közepén, a Frankfurti Autószalonon tartják. A típusból crossover kivitel is várható QX30 néven, hiszen már az is bemutatkozott tanulmányautóként.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár