Spider kivitelben is itt a Ferrari 488
Hírek, 2015. július. 29.
AS

A 488 GTB után nyitott tetős kivitelben is bemutatkozott a legújabb Ferrari, amely már turbófeltöltésű V8-as motort kapott.

 

 

A rajongók talán jobban örültek volna, ha a hagyományoknak megfelelően 488 GTS lehetett volna a legújabb nyitott tetős Ferrari neve, ennek ellenére 488 Spider lett a GTB szellős változata. Az újdonság megtartotta elődjének tetőmegoldását, a keménytető a 458 Spider mintájára mindössze 14 másodperc alatt hajtható hátra elektromosan. A megoldás egyetlen hátránya, hogy a középre beépített motort nem lehet szemügyre venni a hátsó szélvédőn keresztül, mint a 458 Italia és 488 GTB esetében.

 

 

A 488 Spider motorja ugyanaz, mint a kupéváltozaté, a 3,9 literes, biturbó V8-as erőforrás teljesítménye 670 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 760 Nm. Az elődjénél áramvonalasabb (ez a legjobb légellenállású Spider a Ferrarinál) és merevebb karosszériájú autó valamivel többet nyom a mérlegen, mint a kupé, 1370 helyett 1420 kilogrammot, de a menetteljesítményei alig maradnak el a 488 GTB mögött. Az új Spider kereken három másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra, és a kétszázat is eléri 8,7 másodperc alatt álló helyzetből indulva. A végsebessége 325 km/óra.

 

 

A turbómotort úgy hangolták a Ferrari mérnökei, hogy a nyomatékleadása és a hangja is hasonló legyen a korábbi szívómotorokéhoz. A hagyományokkal ellentétben nem vörösben vagy sárgában, hanem ragyogó kékben bemutatott 488 Spider első nyilvános premierje az őszi Frankfurti Autószalonon lesz.

 

 

Olvasd el korábbi bemutatónkat a Ferrari 488 GTB-ről, valamint a nevet ihlető, negyven éves Ferrari 308 GTB történetét, kattints ide!

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár