Látványos terepjárót mutatott be a Mitsubishi
Hírek, 2015. augusztus. 3.
AS

Meglehetősen látványos formájú terepjáróval állt elő a Mitsubishi, a Pajero Sport legújabb generációja azonban várhatóan nem lesz elérhető az európai piacon.

 

 

2013-ban bemutatott GR-HEV koncepcióautójának formavilágát egyre több terepjárójára alkalmazza a Mitsubishi, előbb az Outlander modellfrissítésén, majd a Pajero Sport legújabb generációján tűntek fel a látványos stíluselemek. Nem a legendás Pajero utódjáról van szó, hanem az L200 pick-up műszaki alapjaira épülő modellről, amely az európai piacon nem érhető el.

 

 

A legújabb Pajero Sport is a Mitsubishi platós terepjárójával osztozik a technikán, így várhatóan annak 2,4 literes, négyhengeres turbódízel motorja és az új nyolcfokozatú automata sebességváltó is helyet kap a modellben. A menetteljesítményei még nem ismertek, de az L200 adatai alapján sejteni lehet, hogy az alapmodell 154 lóerős teljesítményre és 380 Nm nyomatékra lesz képes, és készül egy 180 lóerős, 430 Nm nyomatékú csúcsmodell is.

 

 

A modellt igazi világautónak szánja a Mitsubishi, és elsőként a thaiföldi piacon kezdi meg a forgalmazását. A későbbiekben Ázsia más országaiban, Ausztráliában, Afrikában, Dél-Amerikában, a Közel-Keleten és Oroszországban is árusítják majd, de elődjéhez hasonlóan várhatóan a legújabb Pajero Sport sem jut el Európába.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár