Retró stílusú versenyautó a BMW-től
Hír, 2015. augusztus. 17.
Auto2

Újra bemutatta 3.0 CSL Hommage tanulmányautóját a BMW, a retró stílusú kupé ezúttal a gyári motorsport-részleg klasszikus színeiben pompázik.

 

 

A BMW-nél már hagyománnyá vált a klasszikus modellek felélesztése, így a 2008-ban bemutatott M1 Hommage és a 2011-ben elkészült 328 Hommage után idén a 3.0 CSL modern értelmezésén volt a sor. A hetvenes évekbeli sportkocsi mintájára készült, tavasszal bemutatott koncepció után ezúttal a gyári motorsport-részleg jellegzetes színeiben is megismerhetjük a retró stílusú versenyautót.

 

 

A 3.0 CSL Hommage R annak állít emléket, hogy a BMW Motorsport immár 40 éve jelen van az Egyesült Államokban, ennek megfelelően a premier helyszíne a Concours d’Elegance Pebble Beach rendezvénye. A prototípus nagyrészt szénszálas anyagból épült fel, így kétszáz kilogrammal könnyebb, mintha fémet használtak volna hozzá, a meghajtásáról pedig hathengeres benzines és elektromotor gondoskodik.

 

 

Az utastérben kagylóüléseket, versenyautó-kormánykereket és mögötte apró műszeregységet találunk, továbbá igazi érdekesség, hogy a head-up display nem a szélvédőre, hanem egyenesen a pilóta bukósisakjára vetíti az információkat.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár