Még sportosabb változatban is jön a BMW M4
Hírek, 2015. augusztus. 17.
AS

Koncepcióautóként mutatkozott be, de szinte biztosra vehető, hogy hamarosan gyártásba kerül a BMW M4 még sportosabb változata, a GTS.

 

 

A versenypályákon is megállja a helyét, de közúti használatra is alkalmas a BMW legújabb sportkupéja, az M4 GTS változata. A német gyártó egyelőre csak tanulmányautóként mutatta be, de az olyan neves elődök, mint a 2003-ban megjelent M3 CSL és a 2010-ben bemutatott M3 GTS nyomdokain szinte biztosra vehető, hogy gyártásba kerül a koncepció.

 

 

Az M4 GTS Concept háromliteres, hathengeres turbómotorját a szívócsőnél vízbefecskendezéssel tették még hatékonyabbá. A hírek szerint a teljesítménye 431-ről 475 lóerőre, a maximális nyomatéka pedig 550-ről 600 Nm-re növekedett. A GTS kivitel könnyebb is lett, hiszen nem csak a tető, hanem a motorházfedél is szénszálas anyagból készült, de az elöl 19, hátul 20 colos kerekek is kisebb tömegűek.

 

 

A jellegzetes szürkére fényezett M4 GTS kívülről is könnyen megkülönböztethető, hiszen a szénszálas anyagból készült első légterelő és a könnyűfém kerekek is narancssárga díszítést kaptak, a motorházfedélre hangsúlyos légkilépő nyílást vágtak, hátulra méretes légterelő szárny került, a hátsó lámpák pedig látványosabb OLED technológiájúak.

 

 

Az M4 GTS a Pebble Beach-i Concours d’Elegance rendezvényen mutatkozik be tanulmányautóként, de a német autós lapok értesülései szerint biztosra vehető, hogy hamarosan gyártásba is kerülhet, a németországi ára pedig 120 ezer euró körül alakulhat.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár