Kupéváltozatban is bemutatkozott a Mercedes-Benz C-osztály
Hírek, 2015. augusztus. 17.
AS

Az előző generációhoz hasonlóan kupéváltozatban is elkészült a Mercedes-Benz középkategóriás modellje, a C-osztály.

 

 

Bemutatkozott a Mercedes-Benz C-osztály Coupé, amely nem csak lágyabb és elegánsabb vonalvezetésű, de valamivel nagyobb is lett elődjénél. A karosszéria hossza 95 mm-rel, a szélessége 40 mm-rel nőtt, míg a tengelytávolság 80 mm-rel lett nagyobb, ami az utastér helykínálatára is jó hatással van. A Coupé ugyanakkor 15 milliméterrel alacsonyabb, mint a C-osztály limuzin kivitele. Stílusa, különösen hátulnézetből, az S-osztály Coupé kivitelét idézi.

 

 

A C-osztály Coupé motorkínálata kezdetben négy benzines és két dízel tagból áll. A C 180 1,6 literes turbós benzinmotorja 156 lóerős, a C 200-ban a kétliteres, négyhengeres, turbós erőforrás 184 lóerős, a C 250-ben 211 lóerős, a C 300 teljesítménye pedig 245 lóerő. A C 220 d és a C 250 d modellek 170 és 204 lóerősek. A későbbiekben a C 63 AMG Coupé is bemutatkozik, hiszen a Mercedes-Benz már több előzetest is közölt erről a modellről.

 

 

A márka hagyományainak megfelelően a C-osztály Coupé légellenállási együtthatója figyelemreméltó, a Cw értéke csupán 0,26. Az újdonság vezethetősége is javult az elődéhez képest, hiszen teljesen új, négylengőkaros első felfüggesztéssel szerelték fel, a légrugózás és az adaptív lengéscsillapítás-szabályzás pedig opció. A C-osztály Coupé premierjét a szeptemberi Frankfurti Autószalonon tartják.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár