Kis crossovert mutatott be a Daihatsu
Hírek, 2015. augusztus. 25.
AS

Ázsiában még kaphatók a Daihatsu modelljei, a kisautókra és terepjárókra specializálódott márka ezúttal egy kicsi crossover prototípusát mutatta be.


 

Európában talán sokan el is felejtették a Daihatsut, pedig a Toyota tulajdonában lévő márka típusai az ázsiai piacokon még mindig kaphatók. Indonéziában, a helyi autószalonon mutatták be az FX Concept tanulmányautót, amely a jelenleg legdivatosabb kis crossover kategória legújabb képviselőjét vetítheti előre, ha megvalósul.

 

 

Az arányos formájú karosszéria 3,8 méter hosszú, 1,69 méter széles és 1,58 méter magas, a tengelytávja 2,46 méteres, ami azt jelenti, hogy a legtöbb kiskategóriás konkurensénél is rövidebb az autó. A futurisztikus visszapillantó tükrök és kilincsek, valamint a hátrafelé nyíló hátsó ajtó tanulmányautós elemek, ezeket leszámítva azonban akár ebben a formában is szériagyártásba kerülhetne a Daihatsu alkotása.

 

 

A fényszórók és a hátsó lámpák is teljesen LED-esek, az utastérben pedig színes kijelző helyettesíti a műszereket és érintőképernyő váltja ki a középkonzol kapcsolóit. A műszaki részleteiről nem sokat árultak el, csak annyit, hogy az 1,2 literes benzinmotort hosszában helyezték el és alapesetben a hátsó kerekeket hajtja, akárcsak a valamivel nagyobb Terios esetében. A formája alapján az európai piacon is sikeres lehetne az új Daihatsu, de a forgalmazására kevés esélyt látni.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár