Európába érkezett az új Nissan Navara
Bemutató, 2015. augusztus. 25.
AS

Az európai piacra szánt változatban is bemutatkozott a Nissan platós terepjáró haszonjárművének legújabb generációja, az új NP300 Navara.

 

 

Az ázsiai és amerikai piacokon korábban már bemutatkozott, most pedig Európába is megérkezett a Nissan platós haszonjárművének tizenkettedik nemzedéke, amelynek a neve két korábbi modell nevét kombinálva immár NP300 Navara. Az újdonság formája az előd továbbfejlesztésével született úgy, hogy a márka aktuális stíluselemeit, így a bumeráng alakú nappali menetfényeket is magán hordozza.

 

 

Az utastér a Nissan crossover modelljeinek berendezése alapján készült, így a kormánykeréktől a középkonzolig csaknem minden elem a Qashqai és X-Trail típusokból lehet ismerős. A crossover testvérek felszereltsége is elérhetővé vált az NP300 Navara számára, így a pick-up kategóriában egyedülálló módon 360 fokos felülnézeti képet adó kamerarendszer és automatikus vészfékrendszer is kerülhet az autóba. A személyautóknál is ritkaság, hogy a hátsó utasok külön szellőzőnyílást kapnak.

 

 

A műszaki téren a legnagyobb fejlődésen a Navara futóműve esett át, hiszen a leginkább személyautós, duplakabinos modelleken modern multilink felfüggesztésre cserélték az eddigi laprugós megoldást, ezzel sokkal kényelmesebbé és 20 kilogrammal könnyebbé is vált az autó. A haszonjárműves kivitel továbbra is laprugós, de azt is átdolgozták, így hét kilogrammot spóroltak a tömegén. Az összes változat terhelhetősége nőtt, már több mint egy tonnával rakodható az autó, a duplakabinos modell platója pedig 67 mm-rel 1,58 méter hosszúra nőtt. A kétajtós kivitel raktere 1,79 méter hosszúságú.

 

 

Az új NP300 Navara motorja 2,3 literes, négyhengeres turbódízel, amely az alapmodellben 160 lóerős teljesítményre képes, míg dupla turbós kivitelben már 190 lóerős, ugyanakkor mind a két változat negyedével takarékosabb az elődnél. Az újdonság két- és négykerék-hajtással, hatfokozatú kézi és hétsebességes automata váltóval egyaránt elérhető lesz. Az újdonság a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatkozik be elsőként, a Nissan pedig a kategóriában egyedülálló módon 5 év vagy 160 ezer kilométerig érvényes garanciát vállal rá.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár