Kombiként is itt a Renault Talisman
Bemutató, 2015. augusztus. 26.
AS

Megjelentek az első képek és információk a Renault középkategóriás kombijáról: a Talisman Grandtour feltűnőbb, tágasabb és fényűzőbb lesz az elődjénél.

 

 

A Laguna és a Latitude közös utódjaként bemutatott Talisman leleplezésekor sem titkolta a Renault, hogy hamarosan a kombival is előállnak. Most pedig itt vannak az első képek és információk a Talisman Grandtour kiviteléről, amely jóval tágasabbnak ígérkezik az elődjénél. A méretei ugyanis pontosan megegyeznek a lépcsőshátúéval: a hossza 4,86 méter, a szélessége 1,87 méter, a magassága 1,46 méter, a tengelytávolsága pedig 2,81 méter. A kombit is látványos lámpatestekkel tették egyedivé, a polírozott alumínium tetőlécek és a krómkeretes oldalablakok elegáns külsőt kölcsönöznek neki.

 

 

Az utastér hasonlóan tágas, mint a lépcsőshátú változaté, ám a magasabb tetővonal miatt a Talisman Grandtour hátsó ülésein 30 mm-rel nagyobb a fejtér. A csomagtartó is kimondottan méretes, hiszen öt üléssel 572 literes és 1,12 méter hosszú a raktér, míg a hátsó ülések előrehajtásával 1700 literes térrel gazdálkodhatunk, és a két méter hosszú tárgyak szállítása sem jelenthet akadályt. A csomagtartó fedele elektromosan nyílik, a nyitást pedig láblendítéssel is indíthatjuk, ha tele a kezünk a poggyászokkal.

 

 

A Talisman Grandtour motorkínálata megegyezik a négyajtóséval. Az 1,6 literes, turbós benzinmotor 150 és 200 lóerővel választható, ezekhez minden esetben hétfokozatú, duplakuplungos sebességváltó jár. Az 1,6 literes dízel egy turbóval 110 vagy 130 lóerős lehet, széria hatfokozatú kézi vagy opcióként hatsebességes duplakuplungos váltóval, míg az utóbbi alapáron jár a motor dupla turbós, 160 lóerős kiviteléhez. A kombi Talisman vezethetőségét adaptív lengéscsillapítás-szabályzás és négykerék-kormányzás fokozza, de adaptív tempomat, sávelhagyás-figyelmeztető, táblafelismerő és holttérfigyelő rendszer sem hiányzik.

 

 

A kényelmi felszerelések sorát többek között 8,7 colos, álló formátumú érintőképernyő, Bose hifi, masszázsfunkciós és szellőztethető ülések, valamint Nappa bőrkárpitozás alkotja. A Talisman lépcsőshátú és kombi változata a szeptemberi Frankfurti Autószalonon tekinthető meg első alkalommal, az európai kereskedésekbe 2016 első felében kerül.

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár