Szabadidős kombiként is jön a Lada Vesta
Bemutató, 2015. augusztus. 26.
AS

Vesta Cross Concept néven szabadidős kombiként is bemutatkozott a Lada újdonsága, a látványos tanulmányautóból hamarosan szériagyártmány válhat.

 

 

Újabb karosszériaváltozatban is elkészült a Lada reménysége, a lépcsőshátú után kombiként is bemutatkozott a Vesta. A kompakt modellből ráadásul azonnal a szabadidő-autós elemekkel feltűnőbbé tett Cross kivitelt állították ki. A már sorozatgyártásban készülő Kalina Cross mintájára a Vesta Cross is megemelt futóművet, fényezetlen műanyag védőelemeket és fémes kartervédőt kapott. Steve Mattin formatervező munkáját dicséri, hogy a Vesta legalább olyan jól néz ki kombiként, mint lépcsőshátúként.

 

 

Részleteket egyelőre nem árultak el az újdonságról, amelyet elsőként a moszkvai off-road autókiállításon lepleztek le. Bo Andersson, a Lada első embere szerint egyelőre csak a közönség reakcióját mérik fel a Vesta Cross koncepcióval, de egyáltalán nem lehetetlen, hogy a prototípusból hamarosan szériagyártmány válik. A kombi Vesta utastere megegyezik a lépcsőshátúéval, a középkonzolra érintőképernyős rendszer került, az üléseket pedig a Cross kivitelben fehér és narancssárga betétek tesznek feltűnőbbé. Ha megvalósul, a Vesta Cross olyan típusok olcsóbb alternatívája lehet, mint a Seat Leon X-Perience, a Škoda Octavia Scout és a Volkswagen Golf Alltrack.

 

 

Oroszországban már folyik a Vesta prototípusának próbagyártása, a sorozatgyártás szeptember végén kezdődik, az első példányok pedig az év végére kerülnek az orosz kereskedésekhez. Az X-Ray szabadidő-autó gyártása a tervek szerint december közepén kezdődik. Az európai forgalmazás elsőként Magyarországon indul, a budapesti márkakereskedés november elején nyit, jövőre pedig már nálunk is megvásárolható lesz az új Vesta.

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár