Részletek az új Kia Sportage-ről
Bemutató, 2015. szeptember. 2.
AS

Minden kiderült a Kia új szabadidő-terepjárójáról, miután elárulta az új generációs Sportage műszaki adatait a gyártó, és az újdonság utasterét is megmutatta.

 

 

Apránként mutatta be a Kia a Sportage új nemzedékét, először a karosszéria formájáról hullt le a lepel, most pedig az utasteret mutatta meg a gyártó, és a műszaki adatait is elárulta. A modernebb formájú karosszéria 4,48 méter hosszú, ami azt jelenti, hogy négy centimétert nőtt az elődjéhez képest. A tengelytávolság három centivel 2,67 méteresre bővült, az utastér pedig elöl és hátul is tágasabb lett. A csomagtartó kapacitása is bővült 465-ről 503 literesre.

 

 

A kínálat újdonsága a GT Line kivitel, amely a cee’d után a Sportage esetében is sportosabb külsőt jelent. A 19 colos könnyűfém kerekek, a kartervédős lökhárító és a kettős kipufogóvég mellett a négy diódából álló jellegzetes nappali menetfény kelt rajta feltűnést, akárcsak a cee’d hasonló változatán. Az utastérben felszereltségtől függően 7 vagy 8 colos érintőképernyőt találunk TomTom navigációval, a mobil eszközöket két USB aljzatról lehet tölteni, felárért nyolc hangszórós JBL hifi kérhető. A vezetést segítő rendszerek sorát automatikus vészfékező, sávtartó asszisztens, holttérfigyelő, táblafelismerő és keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszerek alkotják.

 

 

A motorkínálat a forgalmazás kezdetén négy tagból áll, ebből egy újonnan érkezik a Sportage választékába. Az 1,6 literes, négyhengeres, turbós benzinmotorról van szó, amely a cee’d GT után a Kia szabadidő-terepjárójához is rendelhető 177 lóerővel és 265 Nm maximális nyomatékkal, a kézi helyett az új, hétfokozatú, duplakuplungos automatizált váltóval is. Az alapmodellt az 1,6 literes, 132 lóerős GDI benzinmotorral szerelik, és két dízel, az 1,7 literes, 115 lóerős, valamint a 2 literes, 184 lóerős CRDi közül lehet választani. A Sportage premierjét a szeptemberi Frankfurti Autószalonon tartják.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár