Rendhagyó maradt a Toyota Prius negyedik generációja
Hírek, 2015. szeptember. 11.
AS

Jellegzetes formájával továbbra is különleges autó marad a Toyota Prius, a teljesen új alapokra épülő negyedik generáció még takarékosabb lesz az elődjénél.

 

 

Bemutatkozott a Toyota Prius negyedik generációja. A japán gyártó által közzétett képekről kiderül, hogy az áramvonalas karosszéria egyedi formaterve az üzemanyagcellás Mirai stílusát idézi, és továbbra is különbözik minden más autótól. Az új Prius az első Toyota, amely a márka újonnan kifejlesztett globális padlólemezére épül, így alacsonyabb a súlypontja, ami az autó stabilitására is jó hatással van. Az útfekvést az is javítja, hogy új Prius az elődjéhez képest kettős keresztlengőkaros hátsó felfüggesztést kapott.

 

 

Az új hátsó futóművel és a kompaktabb építésű nikkel–metál-hidrid akkumulátorcsomaggal a csomagtartó mérete is nagyobb lett. A Prius műszaki tartalmáról még nem árult el részleteket a Toyota, de úgy tudni, hogy a jelenlegi modell 1,8 literes benzines és elektromos motorjából, valamint a bolygóműves erőátvitelből álló hajtásláncot fejlesztették tovább úgy, hogy jobb menetteljesítmények és csekélyebb fogyasztás lett az eredménye. A benzinmotor termikus hatásfoka 40 százalék fölé nőtt, ami világelső eredmény.

 

 

Az autóhoz vezetéstámogató rendszerek is elérhetők lesznek, így az adaptív tempomat, valamint a gyalogosfelismerővel ellátott ütközésmegelőző rendszer is benne lesz a modellben. Az új Prius premierjét a szeptemberi Frankfurti Autószalonon tartják, további részletek ekkor derülnek ki a hibrid típusról.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár