Komolyabb lett az új Volkswagen Tiguan
Bemutató, 2015. szeptember. 17.
AS

A Touareg stílusát idéző formával mutatkozott be a Volkswagen Tiguan második generációja, amelyből konnektorról tölthető hibrid változat is készül.

 

 

Sokkal masszívabb hatást kelt a Volkswagen Tiguan második generációja, amely a Frankfurti Autószalonon mutatkozott be. A formaterve a nagyobb Touareg stílusát idézi, a zömökebb formát méretes kerekek és az opcióként kérhető R-line csomag sportos karosszéria-kiegészítői teszik sportosabbá.

 

 

Az újdonság moduláris padlólemezre épül, a karosszériája hat centiméterrel hosszabb, hárommal szélesebb és hárommal alacsonyabb az elődjénél, miközben 50 kilogrammal könnyebb is nála. Az utastér tágasabb lett, a csomagtartó pedig egyenesen hatalmas, hiszen 145 literrel 615 literesre nőtt, az ülések ledöntésével pedig 1655 liternyi poggyász fér a kocsiba. A motorkínálat az 1,4 literes, turbós benzines 125 és 150 lóerős változatával indul, ezt követi az 1,8 literes, 180 lóerős és a 2 literes, 220 lóerős benzines. A dízelmotorok között 115, 150, 190 és 240 lóerős változatot is találunk, az utóbbi dupla turbós erőforrás a Passat kínálatából érkezik. A vezetéssegítő rendszerek sem hiányozhatnak az autóból, így a városi vészfékező, a gyalogosfelismerő és a sávtartó is megtalálható lesz.

 

 

Frankfurtban az új Tiguan konnektorról tölthető hibrid változatát is leleplezte a Volkswagen, igaz, egyelőre csak prototípusként. Az 1,4 literes, benzines TSI teljesítménye 156 lóerő, az elektromotort a hatfokozatú DSG váltóba építették, így az összteljesítmény 218 lóerő. A Tiguan GTE ezzel 8,1 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 200 km/óra a végsebessége, miközben a kombinált átlagfogyasztása (elektromos üzemben indulva) 1,9 liter száz kilométerre. A feltöltött akkuval 50 kilométert képes megtenni az autó akár 130 km/órás sebességgel is. A Golf és a Passat már kapható plug-in hibrid kivitelben, ezért hamarosan számíthatunk a Tiguan hasonló kivitelének megjelenésére is.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár