Sportos crossovert leplezett le a Nissan
Hírek, 2015. szeptember. 18.
AS

Az előzetes után végül leleplezte legújabb tanulmányautóját a Nissan, a Gripz Concept néven bemutatott modell a crossoverek és a sportkocsik tulajdonságait egyesíti.

 

 

Bemutatta legújabb tanulmányautóját a Nissan. A korábban közzétett előzetesből sejteni lehetett, hogy egy magas építésű, de sportos vonalvezetésű modellről van szó, a Frankfurti Autószalonon leleplezett koncepció pedig valóban ennek a két kategóriának a tulajdonságait egyesíti. A Gripz Concept nagyjából akkora, mint a Juke, de a karosszériájának formája inkább a 370Z-t idézi. A gyártó szerint a sötétnarancs és fekete színek a klasszikus 240Z versenyváltozatát juttatják eszünkbe.

 

 

A magas építésű Gripz Concept karosszériája 4,1 méter hosszú, 1,89 méter széles és 1,5 méter magas. A futurisztikus berendezésű, mégis egyszerűen áttekinthető utastér 2+2 üléses, a beszállás a B-oszlop nélkül könnyen megy, az első ajtók felfelé, a hátsók pedig hátrafelé nyílnak. A Gripz Concept hibridmeghajtású, a benzinmotort a Leaf elektromotorja egészíti ki, de ennél többet nem árultak el róla.

 

 

A koncepció bemutatása után a Nissan cáfolta, hogy a korábban felröppent hírek szerint egy crossover stílusú modell váltaná a 370Z-t. Sokkal inkább arra lehet következtetni, hogy a Juke utódja, amelyek nagy-britanniai gyártását már előkészítették, ehhez hasonló formával mutatkozik be.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár