Bemutatkozott a szériagyártású Lada Vesta
Bemutató, 2015. szeptember. 25.
AS

Megkezdődött az új Lada Vesta sorozatgyártása az orosz márka izsevszki üzemében, ezzel együtt a kompakt lépcsőshátú modell végleges változata is bemutatkozott.

 

 

A Lada nagy reménysége az új Vesta, amelyet eddig csak tanulmányautóként ismerhettünk, de az előkészítés után szeptember 25-én megkezdődött a típus helyi piacra szánt kivitelének szériagyártása az orosz márka izsevszki üzemében, és ezzel egyszerre bemutatkozott a végleges változat is. A koncepcióautó formája alig változott, az izgalmasan domborított oldallemezek megmaradtak, de a lámpákat hagyományosabb darabokra cserélték. Büszkék rá a Ladánál, hogy a márka történetében most először mindössze egy év telt el a koncepció és a végleges modell bemutatása között.

 

 

A Vesta négyajtós lépcsőshátú karosszériája 4,41 méter hosszú, 1,76 méter széles és 1,5 méter magas, a tengelytávolsága 2,64 méteres. A csomagtartóba 480 liternyi poggyászt lehet pakolni, de hamarosan számíthatunk a kombi megjelenésére is, amelynek szabadidős kivitele Vesta Cross Concept néven prototípusként már bemutatkozott. Az utastér formái naprakészek, a középkonzolon színes érintőképernyőt, alatta automata klímaberendezést találunk, de tempomat, Bluetooth kihangosító és USB csatlakozó is van a fedélzeten.

 

 

A műszaki felépítéséről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Lada saját 1,6 literes, négyhengeres, benzines szívómotorjával készül a Vesta, amely kiviteltől függően 87 vagy 106 lóerős teljesítményre képes, és az orosz piacon elérhető lesz a Renault-Nissan szövetségtől származó 1,6 literes, 114 lóerős benzinmotorral is, a kézi helyett pedig robotizált sebességváltót lehet rendelni. Az európai piacra szánt modellekben ettől eltérő teljesítményű motorokra számíthatunk majd. A Vesta előreláthatólag 2016-ban érkezik az európai, és az elsők között a magyarországi piacra is.A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár