Még erősebb az új Audi S4
Hírek, 2015. október. 3.
AS

Az Audi A4 új generációjából is elkészült a sportos modellváltozat, a háromliteres, hathengeres motor teljesítménye 354 lóerőre növekedett.

 

 

Az új generációs Audi A4 bemutatása után nem sokkal megjelent a sportos modellváltozat is. Az eltérő lökhárítóiról felismerhető S4 egy teljesen új, 3 literes, V6-os TFSI motort kapott, amely 354 lóerőre és 500 Nm nyomatékra képes, az utóbbit 1300 és 4500 közötti fordulatszámon adja le. Az adatok előrelépést jelentenek az elődben mért 333 lóerőhöz és 440 Nm-hez képest.

 

 

A nyolcfokozatú tiptronic automata sebességváltó mind a négy kerékhez juttat a nyomatékból, a quattro összkerékhajtás alapesetben a 60 százalékát továbbítja a hátsó kerekekhez, de akár 70 százalék is előre, vagy 85 százalék is hátra küldhető. A futóművet 23 milliméterrel ültették le a szériamodellhez képest.

 

 

Az 1630 kilogramm tömegű, kombi esetén 15 kilogrammal nehezebb új S4 ezzel 4,7 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra, a végsebessége 250 km/óránál elektronikusan korlátozott, az átlagfogyasztás pedig 7,4 liter száz kilométeren.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár