Konnektorról tölthető limuzin és egyterű a BMW-től
Hírek, 2015. október. 3.
AS

Két plug-in hibrid típust is bemutatott a BMW a Frankfurti Autószalonon: a 3-as sorozatból és a 2-es Active Tourer modellből is készült konnektoros változat.

 

 

A 3-as sorozatú BMW-ből mostantól konnektorról tölthető hibrid változat is készül. A 330e névre keresztelt modell kétliteres, négyhengeres, turbós benzinmotort és elektromotort kap, a rendszer teljesítménye 252 lóerő. A csak lépcsőshátúként rendelhető hátsókerék-hajtású modell 6,1 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége 225 km/óra, míg az átlagfogyasztása teljesen feltöltött akkumulátorral indulva 1,9 és 2,1 liter közötti száz kilométeren, 600 kilométeres hatótávolság mellett.

 

 

Műszaki szempontból különlegesebb a 225xe Active Tourer, hiszen ez is plug-in hibrid, azonban összkerékhajtást is kapott, és a hátsó ülések alatt elhelyezett akkumulátor ellenére 370 literes maradt a csomagtér. Az 1,5 literes, háromhengeres, turbós benzinmotor 136 lóerőre képes, akárcsak a 218i-ben, míg az elektromotor 88 lóerős, így a rendszer kombinált teljesítménye 224 lóerő, a maximális nyomaték pedig 385 Nm.

 

 

A menetteljesítményei figyelemreméltók, hiszen 6,7 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 202 km/óra a végsebessége, miközben kereken két liter a szabványos átlagfogyasztása. Tisztán elektromos üzemben 41 kilométert képes megtenni legfeljebb 125 km/órás sebességgel. Mind a két modellt az első sárvédőn lévő töltőnyílásról és a hátsó ablakoszlopon lévő feliratról lehet felismerni.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár