Bemutatkozott az új Honda Civic
Hírek, 2015. október. 3.
AS

Lépcsőshátúként mutatkozott be a Honda Civic tizedik generációja, de az európai piacra egy kicsivel később az errefelé népszerűbb ferdehátú változat is készül majd.

 

 

Az áprilisi New York-i Autószalonon a Civic Concept már megmutatta, milyen lehet a Honda kompakt modelljének új generációja, most pedig bemutatkozott a gyártásra kész változat. A tanulmányon látott kétajtós kupéforma továbbra is elérhető lesz az Egyesült Államokban, ahol lépcsőshátú karosszériával jelent meg a Civic tizedik generációja.

 

 

Az új Civic formája nem meglepetés, de mindenképpen sportosabb lett az elődjéhez képest, a tetővonala szinte már kupésan ívelt. Az új padlólemezre épülő modell 5 centiméterrel szélesebb és 2,5 centiméterrel alacsonyabb az elődjénél, miközben a karosszéria 25 százalékkal merevebb és 12 százalékkal csökkent a légellenállása is. A legfontosabb azonban az, hogy 30 kilogrammal a tömegét is mérsékelték.

 

 

Az utastérben a Honda búcsút intett a kettéosztott műszeregységnek, mostantól minden információt a kormánykerék mögötti számlapokról és digitális kijelzőkről lehet leolvasni, és a középkonzol is áttekinthetőbbé vált. Ebben nagy szerepe van az érintőképernyős infotainment egységnek is, ami Android Auto és Apple CarPlay segítségével okostelefont is csatlakoztat. A kínálat újdonsága a teljesen LED-es fényszóró.

 

 

Amerikában kétféle motorral, egy 2 literes, 160 lóerős szívó és egy újonnan fejlesztett, 1,5 literes, 175 lóerős, turbós benzinmotorral készül az autó. Az új Civic lépcsőshátú változatának gyártása az Egyesült Államokban folyik majd, de a Honda már most bejelentette, hogy az ötajtós továbbra is a nagy-britanniai Swindonban készül majd. Az elődjénél alacsonyabb, nyúlánkabb formájú ötajtós jövőre mutatkozik be, és 2017-ben jelenik meg a kereskedésekben.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár