Menet közben alakul át a Mercedes-Benz áramvonalas formatanulmánya
Hírek, 2015. október. 6.
AS

Különleges tanulmányautót leplezett le Frankfurtban a Mercedes-Benz, az IAA Concept ugyanis menet közben képes áramvonalasabbá alakítani a karosszériáját.

 

 

IAA Concept néven mutatta be Frankfurtban legújabb tanulmányát a Mercedes-Benz, az egyszerű elnevezés pedig kétféleképpen is értelmezhető. Az IAA ugyanis a premiernek helyt adó autószalon, az Internationale Automobil-Ausstelling rövidítése, ugyanakkor az Intelligent Aerodynamic Automobile kezdőbetűiből is ez olvasható ki. A koncepció légellenállási együtthatója ugyanis mindössze 0,19!

 

 

Az intelligens prototípus menet közben képes megváltoztatni a karosszériáját. Design módban ugyanis úgy néz ki, mint a napjainkban divatos kupéformájú limuzinok, 80 km/órás sebességnél azonban Aerodynamic módra vált, és ekkor különböző légterelők emelkednek ki a karosszériából. Az IAA Concept hossza ezzel 5,04 méterről 5,43 méteresre nyúlik. A többi mérete is figyelemreméltó, hiszen kereken két méter széles, 1,31 méter magas és 2,98 méteres a tengelytávolsága.

 

 

Az IAA Concept meghajtásáról egy plug-in hibrid hajtáslánc gondoskodik, amelynek részleteit nem árulták el, de annyit igen, hogy az összteljesítménye 279 lóerő, a legnagyobb sebessége pedig 250 km/óra. Design módban 62 kilométert képes megtenni tisztán elektromos módban, ami Aerodynamic módban 66 kilométerre bővül. A különleges hátsó lámpákat hamarosan viszontlátjuk egy szériagyártású modellen, és a prototípus méretei azt sejtetik, hogy a CLA és a CLS után egy még nagyobb kupé-limuzinnal készül a Mercedes-Benz.

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár