Tesla-ellenféllel állt elő a Porsche
Hírek, 2015. október. 6.
AS

Kétségkívül a Frankfurti Autószalon legizgalmasabb tanulmányautóját mutatta be a Porsche, a teljesen elektromos hajtású, négyajtós Mission E-t.

 

 

Négyajtós karosszéria és teljesen elektromos hajtás jellemzi a Porsche legújabb tanulmányautóját, a Frankfurti Autószalonon leleplezett Mission E-t. A Panamera jövőjét előrevetítő koncepció első és hátsó kerekeit is egy-egy elektromotor mozgatja, a rendszer teljesítménye több mint 600 lóerő. A menetteljesítményei így a sportkocsikkal is felveszik a versenyt, hiszen 3,5 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra, és 12 másodperc múlva már a 200 km/órát is eléri a sebessége.

 

 

A Porsche szerint a Mission E az első villanymotoros autó, amelynek nagyfeszültségű elektromos rendszere 800 voltos, a duplája a ma kapható elektromos autókénak. A nagyobb feszültség pedig gyorsabb töltést is ígér, a gyártó szerint 15 perc alatt 400 kilométer megtételére elegendő töltöttség érhető el, míg a Mission E teljesen feltöltve 500 kilométeres hatótávolságot mondhat magáénak. A frankfurti koncepció nem csupán formatanulmány, hiszen a Porsche négyajtós modelljeinek jövőjét is jelzi, azt a szándékot, hogy a német gyártó hamarosan a Tesla Model S ellenfelével állhat elő.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár