300 lóerős crossover kupé a Seattól
Hírek, 2015. október. 6.
AS

Izgalmas prototípust mutatott be a Seat a Frankfurti Autószalonon, a kupékarosszériás Leon terepesített változatát a Cupra motorjával és összkerékhajtással szerelték fel.

 

 

Szabadidős modellt eddig is kínált a Seat, a Leon ST kombi alapjára épült a néhány centiméterrel megemelt, védőburkolatokkal ellátott, összkerékhajtással szerelt X-perience modell. A Frankfurti Autószalonra ugyanezt a receptet a Leon kupéváltozatánál is bevetette a spanyol gyártó, méghozzá a Cupra kivitel motorjával, Cross Sport Concept néven.

 

 

A sportos crossover a Leon SC háromajtós karosszériáját kapta, de a futóművét 41 milliméterrel megemelték, 19 colos kerekeket, valamint feketére fényezett műanyag védőburkolatokat és alumínium kartervédőt szereltek fel. A Cross Sport Concept a Leon Cupra motorjával halad, a kétliteres, négyhengeres, turbós benzines a szériamodell 290 lóerejével szemben 300 lóerőre és 380 Nm nyomaték leadására képes. Az automatikus összkerékhajtással és DSG váltóval szerelt tanulmányautó 4,9 másodperc alatt képes felgyorsulni nulláról százra.

 

 

A Seat egyelőre nem árulta el a terveit a prototípussal, de a Leon alkatrészeiből könnyedén megvalósítható lenne a szériagyártás, ami tovább színesítené a kompakt modell kínálatát. A korábban bejelentett tervek szerint a Seat választéka hamarosan több crossoverrel is bővül.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár