Miniautó, roadster és szabadidő-terepjáró a törésteszten
Hírek, 2015. október. 8.
AS

Három újdonság töréstesztjének eredményét hozta nyilvánosságra az Euro NCAP, a városi mini, a roadster és a szabadidő-terepjáró közül csak az egyik kapott öt csillagot.

 

 

A Hyundai Tucson, a Mazda MX-5 és az Opel Karl töréstesztjének eredményeit hozta nyilvánosságra az Euro NCAP. A mezőny legkisebbje, az Opel Karl négy csillagot kapott, amely még jónak mondható a városi minik kategóriájában. A teszt során azonban kiderült, hogy a vezető feje lecsúszhat a légzsákról, az oldalütközésnél pedig az elöl és hátul ülő mellkasa is gyenge védelmet kap, ráadásul a frontális ütközésnél a vezető kissé ki is csúszhat a biztonsági öv alól. Ezek kivédésével a kis Opel még jobban teljesíthetett volna.

 

 

Szintén négy csillagot kapott a Mazda MX-5 negyedik generációja, akárcsak az egyik konkurense, az új Audi TT. A japán roadster ugyanakkor kiegyensúlyozottan teljesített minden teszten, különösen a gyalogosgázolási teszten, ahol a szériában adott felpattanó motorházfedél óvta meg a bábut a nagyobb sérülésektől. A ráfutásgátló fékrendszer azonban nem jár a Mazdához, pedig az Euro NCAP szerint elvárható lenne ebben az árkategóriában. Opcióként ugyanakkor választható a harmadik tesztelt autóhoz, a Hyundai Tucson pedig minden téren felülmúlta a törésteszten az elődjét, így megérdemelten kapott öt csillagot.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár