Jön az új Suzuki Ignis
Bemutató, 2015. október. 8.
AS

A Baleno után újabb ismert modell tér vissza a Suzuki kínálatába, az Ignis új generációja kisebb és ügyesebb lesz a nálunk gyártott elődjénél.

 

 

Ismét lesz Ignis a Suzuki kínálatában, az idei Tokiói Autószalonon ugyanis bemutatkozik a kisautó legújabb generációja. A márciusi Genfi Autószalonon leleplezett két koncepcióautó közül az iK-2 már megjelent szériagyártásra kész változatban, a jövő év elején érkezik a piacra Baleno néven. A másik prototípus, az iM-4 is egy jól ismert néven tér vissza, ugyanis ez lesz az Ignis új generációja.

 

 

Az újdonság 3,7 méteres hossza, 1,66 méteres szélessége és 1,6 méteres magassága azt jelenti, hogy a nálunk gyártott népszerű elődjénél hét centivel rövidebb, ugyanakkor öttel szélesebb és hárommal magasabb lesz az új Ignis. A formája pedig igazán eredeti, hiszen a motorházfedele a Vitarához hasonló, oldalról és hátulról pedig a Suzuki hetvenes évekbeli japán modelljeit idézi. A belső térben színes burkolatokat és modern érintőképernyős rendszert találunk.

 

 

A motorkínálat ugyanaz, mint a Baleno esetében, az alapmodellt a Swiftből ismerős 1,2 literes, négyhengeres benzinessel szerelik, amely enyhe hibridként működő start-stop rendszert kaphat, mellette pedig a vadonatúj fejlesztésű, ezer köbcentis, háromhengeres, turbós benzinmotort lehet választani. Az opciók között fokozatmentes automata sebességváltó és összkerékhajtás is elérhető lesz. Tokióban a japán piacra szánt, jobbkormányos Ignis mutatkozik be, de hamarosan az európai kivitel is megjelenik, amely a jövő év végén kerül az itteni kereskedésekbe.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár