Gyártásra kész a Lada XRAY
Hírek, 2015. október. 8.
AS

A Vesta után a Lada új szabadidő-autója is készen áll a sorozatgyártásra, az XRAY végleges példányát a szerelősoron fényképezték le.

 

 

Oroszországban már bemutatkozott a Lada új reménysége, a Vesta sorozatgyártású változata, hamarosan pedig a vele egyszerre bejelentett XRAY szabadidő-autó gyártása is megkezdődik. Az ötajtós ferdehátú crossover termelése 2015. december 15-én kezdődik, de már most lefényképeztek egy végleges példányt a szerelősoron.

 

 

A tanulmányautóhoz képest az XRAY megtartotta a karosszéria arányait és jellegzetes domborításait, de a fényszóróit és hátsó lámpáit jóval egyszerűbb darabokra cserélték. A korábban egy nyilvános eseményen megmutatott utastérhez képest ezúttal egy kétszínű, barna díszítésű belsőt fotóztak le, ahol a kilincsek, az ablakemelők, a rádió és a váltógomb a Renault típusaiból lehet ismerős, de a klímaberendezés már a Vesta műszerfaláról származik. A hírek szerint az XRAY a Dacia Sandero padlólemezére épül, de szinte minden alkatrésze egyedi Lada-termék.

 

 

Oroszországban háromféle motorral lesz elérhető. Az 1,6 literes Lada-erőforrás 106 lóerőre képes, a szintén 1,6 literes, de Nissan-származású benzinmotor 114 lóerős, míg az 1,8 literes benzines 122 lóerőre képes. A Renault-tól származó ötfokozatú kézi sebességváltó helyett robotizált váltó választható hozzá, de kizárólag elsőkerék-hajtással készül az autó. Az első példányok 2016 elején kerülnek az oroszországi kereskedésekbe, és még abban az évben hozzánk is megérkezhet az XRAY.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár