Lekérdezhetővé vált a használt autók futásteljesítménye
Hírek, 2015. október. 8.
AS

Mindenki számára elérhetővé vált az online gépjárműadat-lekérdező szolgáltatás, aminek segítségével meggyőződhetünk az autók futásteljesítményéről.

 

 

Gépjárműadat-lekérdező szolgáltatás segíti a használtautó-vásárlókat: egy ügyfélkapu-regisztrációval és az adott jármű rendszámával bármikor online lekérdezhetők az autó adatai, például a kilométeróra állása. A szolgáltatás a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) honlapján érhető el.

 

A lekérdezés során a forgalmi rendszám megadásával lehet tájékozódni a gépjármű gyártmányáról, típusáról, színéről, és meg lehet tudni azt is, hogy forgalomban van-e az adott jármű, vagy körözik-e. Az összes, az adott gépjárműnél rögzített kilométeróra-állásról és a rögzítés időpontjáról is információt ad a rendszer, ezzel segítheti a használtautó-vásárlás előtti tájékozódást. A szolgáltatás részeként azt is lehet ellenőrizni, hogy a járműhöz megadott adatok egyeznek-e a nyilvántartásban szereplő adatokkal.

 

A lekérdezés díja járművenként 275 forint, de legalább 625 forint, így egy és két jármű lekérdezése is 625 forintba kerül, míg három járműé 825 forintba, négy járműé 1100 forintba, és így tovább. A lekérdezés korábban is lehetséges volt, de bonyolult módon, ám a közigazgatási hivatal folyamatosan bővíti a szolgáltatásait annak érdekében, hogy ne kelljen minden ügyintézés esetében személyesen felkeresni az ügyfélszolgálatot. A tervek szerint a szolgáltatás mobil alkalmazás formájában is elérhető lesz, így a közeljövőben akár autóvásárlás közben is elérhetőek lesznek a gépjármű-vásárlást tervezők számára fontos adatok.

 

További információ a szolgáltatásról a www.kekkh.gov.hu/gepjarmuadat-lekerdezo oldalon olvasható.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár