Jubilál a Pappas Auto Magyarország
Hírek, 2015. október. 8.
AS

Születésnapját ünnepli a Pappas Auto Magyarország, a cég az elmúlt évtizedben a magyar autópiac meghatározó szereplőjévé vált, jogelődjét pedig éppen negyedszázada alapították.

 

 

Tizedik születésnapját ünnepli a Pappas Auto Magyarország, amely a 2014-ben elkönyvelt 50 milliárd forintot meghaladó árbevételével a hazai autópiac egyik meghatározó szereplőjévé vált. Sikeres működését a jogelődjének, a Mercedes-Benz importőreként éppen 25 éve alapított MB-AUTO Magyarországnak is köszönheti, tapasztalatait pedig a 67 éves múltra visszatekintő, a kelet-európai piac legnagyobb gépjármű-kereskedelmi vállalkozásai közé sorolt Pappas csoport is gazdagítja.

 

 

1948-ban egy magyarországi születésű testvérpár, Georg és Dimitri Pappas kezdte meg Mercedes-Benz-értékesítési tevékenységét Ausztriában, majd 1951-ben Günther Wiesenthallal közösen vágtak bele az osztrák Mercedes-Benz kereskedelmi hálózat kialakításába. 1990-ben Georg Pappas visszatért Magyarországra, ahol a Mercedes-Benz kizárólagos importőreként megalapította az MB-AUTO Magyarország Kft-t a Kárpát utcában. 2002-től ez a cég látta el a Smart importját is, majd 2005-ben a cég jogutódjaként alakult meg a Pappas Auto Magyarország Kft.

 

 

Az új cég külön gépjármű-kereskedelmi hálózatként működött tovább, megkezdte ugyanis a Chrysler, Jeep és Dodge típusainak értékesítését, majd 2007-től a Kia és a Mitsubishi Fuso, 2010-től pedig a Fiat és a Lancia márkák forgalmazását. A legutóbb 2014-ben az Iveco járműveinek szervizszolgáltatása indult el. A Pappas első magyarországi telephelye Budapesten, a Kárpát utcában nyílt, majd 1995-ben nyitott a Hunyadi utcai központ. Az első vidéki kereskedés 2003-ban a pécsi volt, ezt követte a szegedi, székesfehérvári és debreceni telephely. A jubileum alkalmával a budapesti, Hunyadi úti központot a Mercedes-Benz új arculatának megfelelően alakították át, a területét megnövelték, és külön AMG és Smart sarkokat alakítottak ki, valamint megnyitották a Fiat Professional szalont a haszonjárművek számára.

 

 

A Pappas csoport nemzetközi árbevétele a megalakulása óta növekszik, már megközelíti az évi egymilliárd eurót, évente több mint 23 ezer különféle járművet adnak el. Magyarországon idén minden eddigi eredményt túlszárnyalva, 4675-ről 5352-re bővülő eladással, 14 százalékos növekedéssel zárhatja az évet a Pappas Auto Magyarország. Érdekesség, hogy minden második Mercedes-Benz, minden negyedik Kia minden ötödik Fiat, és ötből négy Jeep és Lancia a Pappas Autónál talál gazdára Magyarországon. A jubileumra összesen 250 ezer forint értékű ajándékkuponnal várják a vásárlókat.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár