Britzászló-mintás vászontetővel jön az új MINI Cabrio
Bemutató, 2015. október. 26.
AS

A harmadik generációs újkori MINI is bemutatkozott nyitott tetős változatban, a Cabrio menet közben is mozgatható vászonteteje britzászló-mintás is lehet.

 

 

Megjelent az új MINI harmadik generációjának nyitott tetős változata. Az új Cabrio méretei a zárt tetős modellhez hasonlóan változtak, így a 3,82 méter hosszú, 1,73 méter széles és 1,42 méter magas, 2,5 méteres tengelytávú autó 10 centiméterrel hosszabb, néggyel szélesebb és eggyel magasabb az elődjénél. A tengelytáv három centivel nőtt, a nyomtáv elöl 42, hátul 34 milliméterrel szélesebb, ami jobb kiállásúvá teszi a kis kabriót.

 

 

Utasterében az új első ülések szélesebb tartományban állíthatók, a hátsó ülésekre könnyebb a beszállás és hangsúlyosabb az ülések formázása. A csomagtartó mérete becsukott tető esetében 25 százalékkal 215 literesre növekedett, ha azonban az összehajtott tető is helyet foglal, akkor 160 literre mérséklődik a térfogata. A hátsó üléstámlák alapáron dönthetők, így lehet nagyobb tárgyakat is szállítani. A vászontető érdekessége, hogy szőtt britzászló-mintával is rendelhető, így a zárt tetős modellre emlékeztet. A nyitása vagy csukása alapáron is elektromos, a művelet 18 másodpercet vesz igénybe, és 30 km/órás sebességig menet közben is végezhető. Napfénytető-funkció a neve annak, hogy a vászontetőt csak az utasok feje fölött is ki lehet nyitni.

 

 

A MINI Cabrio kezdetben háromféle motorral rendelhető. Az alapváltozat a Cooper az 1,5 literes, háromhengeres, turbós benzinessel, 136 lóerővel és 220 Nm nyomatékkal, 8,8 másodperces százra gyorsulással és 208 km/órás végsebességgel, 4,9 l/100 km-es fogyasztás mellett. A Cooper D motorja szintén 1,5 literes és háromhengeres, de turbódízel, a teljesítménye 116 lóerő, a nyomatéka 270 Nm. Ez a modell 9,9 másodperc alatt gyorsul százra és 195 km/óra a végsebessége, 3,8 l/100 km átlagos fogyasztással. A csúcsmodell egyelőre a Cooper S, amely kétliteres, négyhengeres benzinmotort kap 192 lóerővel és 280 Nm-rel, így 7,2 másodperc alatt éri el a százas tempót, 230 km/órával képes száguldani és kereken 6 liter a szabvány szerinti fogyasztása.

 

 

Minden modell alapesetben hatfokozatú kézi sebességváltót kap, de felárért hatsebességes automatát is lehet rendelni, a Cooper S esetében sportváltót is kérhetünk a kormánykerék mögötti váltófülekkel, és adaptív lengéscsillapítás-szabályzás is elérhető. A felszereltség a zárt tetős modellből ismerős, így teljesen LED-es fényszórótól kezdve érintőpaddal kezelhető navigáción át a head-up displayig rengeteg extra érhető el. A kabrió érdekessége az a számláló, amely az elődből lehet ismerős, és a nyitott tetővel megtett időt mutatja.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár