Britzászló-mintás vászontetővel jön az új MINI Cabrio
Bemutató, 2015. október. 26.
AS

A harmadik generációs újkori MINI is bemutatkozott nyitott tetős változatban, a Cabrio menet közben is mozgatható vászonteteje britzászló-mintás is lehet.

 

 

Megjelent az új MINI harmadik generációjának nyitott tetős változata. Az új Cabrio méretei a zárt tetős modellhez hasonlóan változtak, így a 3,82 méter hosszú, 1,73 méter széles és 1,42 méter magas, 2,5 méteres tengelytávú autó 10 centiméterrel hosszabb, néggyel szélesebb és eggyel magasabb az elődjénél. A tengelytáv három centivel nőtt, a nyomtáv elöl 42, hátul 34 milliméterrel szélesebb, ami jobb kiállásúvá teszi a kis kabriót.

 

 

Utasterében az új első ülések szélesebb tartományban állíthatók, a hátsó ülésekre könnyebb a beszállás és hangsúlyosabb az ülések formázása. A csomagtartó mérete becsukott tető esetében 25 százalékkal 215 literesre növekedett, ha azonban az összehajtott tető is helyet foglal, akkor 160 literre mérséklődik a térfogata. A hátsó üléstámlák alapáron dönthetők, így lehet nagyobb tárgyakat is szállítani. A vászontető érdekessége, hogy szőtt britzászló-mintával is rendelhető, így a zárt tetős modellre emlékeztet. A nyitása vagy csukása alapáron is elektromos, a művelet 18 másodpercet vesz igénybe, és 30 km/órás sebességig menet közben is végezhető. Napfénytető-funkció a neve annak, hogy a vászontetőt csak az utasok feje fölött is ki lehet nyitni.

 

 

A MINI Cabrio kezdetben háromféle motorral rendelhető. Az alapváltozat a Cooper az 1,5 literes, háromhengeres, turbós benzinessel, 136 lóerővel és 220 Nm nyomatékkal, 8,8 másodperces százra gyorsulással és 208 km/órás végsebességgel, 4,9 l/100 km-es fogyasztás mellett. A Cooper D motorja szintén 1,5 literes és háromhengeres, de turbódízel, a teljesítménye 116 lóerő, a nyomatéka 270 Nm. Ez a modell 9,9 másodperc alatt gyorsul százra és 195 km/óra a végsebessége, 3,8 l/100 km átlagos fogyasztással. A csúcsmodell egyelőre a Cooper S, amely kétliteres, négyhengeres benzinmotort kap 192 lóerővel és 280 Nm-rel, így 7,2 másodperc alatt éri el a százas tempót, 230 km/órával képes száguldani és kereken 6 liter a szabvány szerinti fogyasztása.

 

 

Minden modell alapesetben hatfokozatú kézi sebességváltót kap, de felárért hatsebességes automatát is lehet rendelni, a Cooper S esetében sportváltót is kérhetünk a kormánykerék mögötti váltófülekkel, és adaptív lengéscsillapítás-szabályzás is elérhető. A felszereltség a zárt tetős modellből ismerős, így teljesen LED-es fényszórótól kezdve érintőpaddal kezelhető navigáción át a head-up displayig rengeteg extra érhető el. A kabrió érdekessége az a számláló, amely az elődből lehet ismerős, és a nyitott tetővel megtett időt mutatja.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár