600 lóerő fölött az Audi RS6 és RS7
Hír, 2015. október. 27.
Auto2

Még erősebb kivitelben is elkészült az Audi RS6 és RS7, a sportos kombi és kupé-limuzin teljesítménye hatszáz lóerő fölé növekedett.

 

 

Az előző generáció Plus modelljei után ismét elkészült az RS6 Avant és RS7 Sportback még erősebb változata, de ezúttal a Performance nevet kapta. A 4 literes, dupla turbós V8-as TFSI teljesítménye ezekben a modellekben 560 helyett 605 lóerő, a legnagyobb nyomaték pedig 700-ról 750 Nm-re növekedett. A két típus 3,7 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, két tizeddel hamarabb, mint az alapmodellek, míg a kétszáz km/órát 12,1 másodperc alatt érik el, 1,4 másodperccel gyorsabban az eddiginél. A végsebességet korlátozó elektronikát úgy is be lehet állítani, hogy 250 helyett 305 km/órára legyen képes az autó.

 

 

A Performance modellek esetén a kormánykerékre került az üzemmód-választó kapcsolója, akárcsak az új Audi R8-ban. A Drive Select segítségével Auto, Comfort, Dynamic és Individual beállítások közül lehet választani, a dinamikus módban pedig a légrugózás 20 mm-rel leülteti az autót. Az RS6 Avant és RS7 Sportback is felismerhető a 21 colos könnyűfém kerekekről, a nagy légbeömlős lökhárítóról és a matt titánium színű hűtőmaszkról, amely alatt a Quattro felirat olvasható. Az Ascari pályáról elnevezett élénk kék fényezés pedig csak a Performance kivitelekhez választható.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár