600 lóerő fölött az Audi RS6 és RS7
Hírek, 2015. október. 27.
AS

Még erősebb kivitelben is elkészült az Audi RS6 és RS7, a sportos kombi és kupé-limuzin teljesítménye hatszáz lóerő fölé növekedett.

 

 

Az előző generáció Plus modelljei után ismét elkészült az RS6 Avant és RS7 Sportback még erősebb változata, de ezúttal a Performance nevet kapta. A 4 literes, dupla turbós V8-as TFSI teljesítménye ezekben a modellekben 560 helyett 605 lóerő, a legnagyobb nyomaték pedig 700-ról 750 Nm-re növekedett. A két típus 3,7 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, két tizeddel hamarabb, mint az alapmodellek, míg a kétszáz km/órát 12,1 másodperc alatt érik el, 1,4 másodperccel gyorsabban az eddiginél. A végsebességet korlátozó elektronikát úgy is be lehet állítani, hogy 250 helyett 305 km/órára legyen képes az autó.

 

 

A Performance modellek esetén a kormánykerékre került az üzemmód-választó kapcsolója, akárcsak az új Audi R8-ban. A Drive Select segítségével Auto, Comfort, Dynamic és Individual beállítások közül lehet választani, a dinamikus módban pedig a légrugózás 20 mm-rel leülteti az autót. Az RS6 Avant és RS7 Sportback is felismerhető a 21 colos könnyűfém kerekekről, a nagy légbeömlős lökhárítóról és a matt titánium színű hűtőmaszkról, amely alatt a Quattro felirat olvasható. Az Ascari pályáról elnevezett élénk kék fényezés pedig csak a Performance kivitelekhez választható.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár