Wankel-motoros sportkocsival kápráztat a Mazda
Hírek, 2015. október. 28.
AS

RX-Vision néven mutatta be legújabb tanulmányautóját a tokiói autószalonon a Mazda, a Wankel-motoros sportkocsiból akár sorozatgyártmány is készülhet.

 

 

Izgalmas sportkocsi prototípusát leplezte le az idei tokiói autószalonon a Mazda. Az RX-Vision névre keresztelt tanulmányautó lélegzetelállító formát kapott, a 4,39 méter hosszú, 1,925 méter széles és 1,16 méter magas karosszéria hosszú tengelytávjával, rövid túlnyúlásaival és lapos motorházfedelével nagyobbnak mutatja magát, mint amekkora valójában. Az alacsony gépháztető alatt pedig csak kompakt építésű erőforrásnak marad hely: az RX-Vision ugyanis Wankel-motort kapott.

 

 

A Mazdánál hagyománnyá vált, hogy forgótárcsás motorral szerelik a sportkocsikat, az első ilyen a Cosmo Sport volt a hatvanas években, igazi legendává ugyanakkor az RX-7 több generációja vált, a legutóbb pedig RX-8 néven gyártott különleges, négyajtós sportkocsit a Mazda. Az RX-Vision egy olyan új modell előzetese lehet, amely szintén forgódugattyús motort kap. A japán gyártó ugyanis nem állt le a Wankel-motor fejlesztésével, és azt ígérik, hogy az immár Skyactiv-R névre keresztelt erőforrás megbízhatóbb és takarékosabb lesz az elődjénél.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár